€ 12,50

Marcel de Groot (Huiskamer Concert)

Evenementdetails

Artiesten

Artiesten

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Café de Cactus

37 Pastoriestraat

7551 DJ Hengelo

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Marcel de Groot geeft op zondagmiddag 24 februari 2019 een Huiskamer Concert op het Kleinste podium van Twente. Dit optreden wordt georganiseerd door stichting Vrienden van Cactus Live. Hun leden/donateurs hebben daarom gratis toegang.
Marcel de Groot, gitaar spelend vanaf zijn tiende brengt in 1992 zijn door George Kooymans geproduceerde titelloze debuutalbum uit. In de jaren die daarop volgen speelt hij o.a. in het voorprogramma van de Golden Earring en schrijft muziek voor films van Paul Ruven.
In 1996 verschijnt het album Manen Kweken met de hit Mag Ik Naar Je Kijken. Een ontmoeting met theaterproducent Inge Bos is voldoende en Marcel debuteert in 1998 met het programma Manen Kweken in het theater, gevolgd door Open Boek en Solo.
In 2002 verschijnt nog het album De Liefde, De Wals En De Kater waarna Marcel besluit zijn carrière als liedjeszanger te parkeren en zich toe te leggen op het begeleiden van anderen. Zo speelt hij van 2003 t/m 2009 als gitarist bij Maarten van Roozendaal, daarnaast is hij te horen en/of te zien bij Jan Rot, Theo Nijland, Paul de Leeuw en nog vele anderen.
Het seizoen 2010 – 2011 staat in het teken van de vader-zoon-tour ‘Waar Gebeurd’, waarin vader Boudewijn de Groot in vogelvlucht het verhaal van zijn leven verteld, op gitaar begeleid door Marcel. Ondertussen toert hij ook als duo met Beatrice van der Poel langs de kleine theaterzalen.
De voorstellingen ‘Vaarwel, Misschien Tot Ziens’ en ‘Achter Glas’ met Boudewijn volgen nog en in 2013 staat Marcel als bandleider op het toneel in de musical ‘Onder De Groene Hemel’. Het is deze musical die hem weer terugbrengt bij theaterproducent Inge Bos. Zij weet Marcel te overtuigen van het nut van het schrijven van een nieuw programma en in 2016 is #HELD een feit. De reacties zijn overweldigend en inmiddels is de opvolger ‘DOOR’ in de maak en toert hij in het voorjaar langs de theaters met Erwin Nyhoff in een tribuut aan Dire Straits.
In het seizoen 2018-2019 is Marcel met zijn nieuwe voorstelling >door in de theaters te zien.
Op zondagmiddag 24 februari komt hij voor een exclusief Huiskamer Concert naar muziekcafé De Cactus in Hengelo.
Koffie klaar en deur open vanaf 14.00uur, showtime 15.00uur.
Voorverkoop €12,50 aan de bar of online via Eventbrite.nl (start vvk woe 14 nov 2018 vanaf 19.00uur)
Aan de deur (indien niet voortijdig uitverkocht) €17,50
Vrienden van Cactus Live kunnen hun gratis ticket regelen via: info@vriendenvancactuslive.nl


Delen met vrienden

Artiesten

Datum en tijd

Locatie

Café de Cactus

37 Pastoriestraat

7551 DJ Hengelo

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen