Masterclass Acteren Chubbuck Techniek | Romy Irene Wuyts

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Amsterdam Film School

Panamalaan 1M

1019 AS Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Dit is een tweedaagse Masterclass, hieronder vind je nogmaals de data en tijden. Je dient er rekening mee te houden dat je het gehele weekend, ook buiten de lessen om, bezig bent met de masterclass.

De eerste dag vindt plaats op zaterdag 1 juni 09:00 - 17:00 uur.

De tweede dag vindt plaats op zondag 2 juni 09:00 - 17:00 uur.

Over de Masterclass

Romy Irene Wuyts is de enige geaccrediteerde Chubbuck Acting Coach in Nederland en België en ze werkt op dezelfde manier als Ivana Chubbuck in Los Angeles. Ongeveer twee tot drie weken voor aanvang van de workshop, krijg je een filmscène om individueel voor te bereiden. Daarnaast is het een must om minimaal twee keer een aantal uren (circa 6 uur) te repeteren samen met je scènepartner. Na afloop van de eerste dag (zaterdagavond) repeteer je wederom met je partner om ervoor te zorgen dat de scène staat. Het uitproberen van de verschillende technieken tijdens het repetitieproces is namelijk een belangrijk onderdeel van de Chubbuck-techniek.

Tijdens de twee dagen, krijg je tevens een korte introductie over de Chubbuck-techniek. Je doet onder andere oefeningen die je helpen naar je emotionele kern te gaan en chemie te creëren met je scenepartner. Daarna ga je meteen over tot de praktijk. ‘The Power of the Actor’ van Ivana Chubbuck is de leidraad van de workshop en het is daarom noodzakelijk om het boek gelezen te hebben als je deelneemt.

Goed om te weten

Deze workshop is vooral bedoeld om je kennis te laten maken met deze baanbrekende techniek. Ervaring met de Chubbuck techniek is een pré, maar geen must.

De workshop is intensief en wordt gegeven aan een beperkte groep acteurs (8 tot 12 acteurs). Er wordt verwacht dat je ook repeteert na de eerste dag – dus op zaterdagavond. De bedoeling is dat je er het hele weekend mee bezig bent dus plan het gehele weekend vrij.

De scènes waarmee gewerkt wordt, komen uit bestaande films. Je hebt de keuze om met Nederlandstalige of Engelstalige scenes te werken.

*Het is tevens ook mogelijk om eenmalig de workshop 2 dagen te observeren.

Romy Irene Wuyts

In 2007 werd Romy in Los Angeles persoonlijk opgeleid door haar mentor Ivana Chubbuck, Hollywoods meest gerenommeerde acteercoach. Romy geeft ongoing Chubbuck lessen, intensieve acteerworkshops, en coacht professionele acteurs in Nederland, België en de UK.

“Ik help acteurs om in hun kracht te staan. Met behulp van de Chubbuck techniek, coach ik acteurs zodat ze tot een hoger niveau in hun spel komen. Acteurs groeien door emotionele en fysieke barrières te doorbreken. Daarom is het belangrijk om te werken in een taboeloze en veilige omgeving, waar ze zich vrij voelen zonder oordeel. In mijn feedback tracht ik altijd eerlijk, constructief en onderbouwend te zijn, omdat ik geloof dat acteurs daardoor beter worden en meer in hun kracht zullen staan. Van de acteurs in mijn lessen verwacht ik dat ze hard werken, bereid zijn (emotionele) risico’s te nemen en verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen werk en leven.”

“Romy has a profound understanding of my technique and human behaviour. With her intuition and eye to detail, she explains to actors how they can use their own personal experiences to recreate interesting and dynamic characters with many psychological layers.”- IVANA CHUBBUCK

Datum en tijd

Locatie

Amsterdam Film School

Panamalaan 1M

1019 AS Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen