Verkoop beëindigd

Masterclass Interviewen voor Documentaire (Bram van Splunteren) | 19 juni

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Amsterdam Film School

Panamalaam 6C

1019 AZ Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op dinsdag 19 juni geeft de ervaren documentairemaker Bram van Splunteren een exclusieve Masterclass Interviewtechnieken voor Documentaire. De masterclasses van Amsterdam Film School zijn voor en door professionals.

"De kracht van veel van mijn docu's wordt misschien wel voor 70% bepaald door mijn interviews."

Over de Masterclass

Aan de hand van -soms zeer persoonlijke- interviews met o.a. The Red Hot Chili Peppers, Nick Cave, Lou Reed, Tori Amos, LL Cool J, Ice Cube, Iggy Pop en Lenny Kravitz laat Bram zien hoe je een goed ‘human interest’ interview afneemt. Een interview dus over het ‘persoonlijke’; Het gevoelsleven, de dromen, ambities, en dagelijkse beslommeringen van de geinterviewde. Interviewen is een belangrijk en onderschat onderdeel van het documentairemaken. Nick Cave en Lou Reed bijvoorbeeld, staan te boek als moeilijk te interviewen. Hoe ga je daar mee om? Hoe zorg je ervoor dat de geinterviewde niet alleen op zijn/haar gemak is, maar ook zoveel mogelijk zichzelf? En hoe hij zich dusdanig open stelt, dat hij alles vertelt wat je wil horen? Wanneer vraag je door, en wanneer niet?

Bram van Splunteren

Bram heeft diverse spraakmakende documentaires op zijn naam staan, en vele markante persoonlijkheden geinterviewd. Voor de VPRO maakte hij, naast documentaires over de eerder genoemde muzikanten, programma’s over o.a. jongerencultuur, film, Amerika, zichzelf (!), de liefde. Voor het Belgische Canvas regisseerde hij enkele jaren geleden de filosofie-serie ‘Het Voordeel van de Twijfel’. Ook maakte hij voor de VPRO een aantal drama-producties.

Bekijk hier zijn documentaire over de Red Hot Chili Peppers.

Review:

Ademloos anderhalf uur lang gekeken naar VPRO Thema: Red Hot Chili Peppers 1987-1994 / A Dutch Connection. Filmmaker Bram van Splunteren legde in een meeslepend verslag zijn unieke band vast met de funkpunks. Die onstond toen hij ze een week lang tijdens een Europese tour op de huid zat met een camera-en een geluidsman. Zeven jaar bleef hij ze volgen: hij filmde in hotelkamers, oefenruimtes, op het podium, sprak ze in hun eigen huis en legde hun lol, hun bezieling, hun muzikaliteit en (destructieve) genialiteit vast. En dat overtuigde! - Aldus het Parool

Vervolg

Na deze kleinschalige masterclass enthousiast geworden? De Amsterdam Film School biedt ook een opleiding Regie Documentaire aan waar je in 10 maanden werkt aan je vaardigheden. Bij inschrijving voor een volledige opleiding, krijg je het bedrag van deze Masterclass van ons terug. Huidige studenten ontvangen 30% korting op de masterclass, gelieve contact op te nemen.

Datum en tijd

Locatie

Amsterdam Film School

Panamalaam 6C

1019 AZ Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen