€ 895

Masterclass Regie: Werken met acteurs (Ben Sombogaart)

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Amsterdam Film School

Panamalaan 1M

1019 AS Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Deze masterclass wordt gegeven tijdens 3 dagen, waarvan 1 avond.

19-03 19:30 - 22:00

21-03 10:30 - 16:00

22-03 10:30 - 16:00

Let op, er zijn maar 10 plekken beschikbaar en er zullen ervaren acteurs aanwezig zijn.

Inhoud

In deze Masterclass Acteursregie van Ben Sombogaart in samenwerking met Willem Voogd, Lottie Hellingman en Mingus Dagelet leer je in praktijk de beginselen van het werken met acteurs. Aan de hand van een zelfgekozen scene begeleidt Ben je in het regisseren van je acteurs om de scene tot leven te brengen. Hierin zal hij verschillende methodes van regie aanwijzingen voorleggen en verschillende mogelijkheden om tot het gewenste resultaat te komen. De acteurs waarmee je aan het werk gaat zijn ervaren en kunnen dus zowel inhoudelijk als op persoonlijk niveau feedback geven op jouw stijl van regisseren. Tijdens het werken met acteurs wordt er gefilmd om na afloop de beelden terug te kijken en inzicht te krijgen in jouw kwaliteiten en leerpunten als regisseur. Het gaat hierbij niet om het uiteindelijk resultaat, maar om het ‘werkproces’. Een ideale simulatie van filmregie waar je hands on begeleid wordt door een van Nederlands grote regisseurs Ben Sombogaart.

Je dient een korte scène -max. 2 minuten- in te leveren, het liefst voor 1 dame en 1 heer. Het mogen zelf geschreven scenes zijn of scenes uit bestaande films. Die scenes worden besproken op de avond voor het begin van de twee repetitie- en ‘draai’-dagen. De scene dient uiterlijk maandag 19 maart voor 15:00 uur te worden ingeleverd op het emailadres info@amsterdamfilmschool.com. Ben zal de scenes beoordelen op geschiktheid en indien nodig vragen om een herschrijving of andere keuze. Dan zullen de acteurs de scene ontvangen om zich voor te bereiden op de werksessie met jou als regisseur!

Wil jij echt ervaren hoe het is om een scene van het papier te krijgen, jezelf te ontwikkelen als spelregisseur en met ervaren acteurs de vloer op te gaan, dan is dit de Masterclass voor jou!

Ben Sombogaart

Ben Sombogaart studeert in 1973 af aan de Filmacademie. Hij werkt momenteel als regisseur van zowel speelfilms als tv-series. Hij heeft tot nu toe 14 bioscoopfilms gemaakt die alleen al in Nederland bijna 4½ miljoen bioscoopbezoekers trokken. Zijn werk is o.a. bekroond met vier Gouden Kalveren voor Beste Film en Beste Regie, twee Eerste Prijzen op het Berlijns Kinderfilmfest, hij kreeg drie maal de Prix Jeunesse, vier Kinderkasten, een Emmy Award en een Oscarnominatie.

Na zijn VPRO-tijd maakt hij voor Bos Bros televisie programma’s en series voor kinderen zoals KO DE BOSWACHTER, een 3-DELIG PORTRET VAN ANNIE M G SCHMIDT en de baanbrekende familiefilm ABELTJE (bijna 1 miljoen bezoekers).

In 2002 volgt de gelouterde -Platina- speelfilm DE TWEELING (Oscarnominatie). Daarna maakt hij de succesvolle -eveneens Platinaspeelfilms PLUK VAN DE PETTEFLET (2004), KRUISTOCHT IN SPIJKERBROEK (2006), BRIDE FLIGHT (2008) en DE STORM (2010) en de speelfilm KONING VAN KATOREN (2012).

Februari 2016 ging zijn speelfilm KNIELEN OP EEN BED VIOLEN in release -Gouden film-. Daarnaast heeft hij 14 afleveringen van de RTL politieserie MOORDVROUW geregisseerd (kijkdichtheid rond de 1,7 miljoen) en startte hij voor RTL/Videoland met 3 delen de succesvolle serie ZWARTE TULP op.

Deze masterclass wordt gegeven tijdens 3 dagen, waarvan 1 avond. 19-03 19:30 - 22:00 21-03 10:30 - 16:00 22-03 10:30 - 16:00 Inhoud 1 avond voorspreken van scenes met Ben Sombogaart (1 x 2,5 uur) 2 dagen werken met acteurs aan scènes. (2 x 6 uur)

Vervolg

Bij Amsterdam Film School kun je ook de volledige opleiding Regie Fictie volgen. Schrijf je je hierna in voor de gehele opleiding? Dan kun je het bedrag van deze masterclass terugvragen. Huidige studenten krijgen korting, gelieve contact op te nemen.

Masterclasses voor en door professionals


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Amsterdam Film School

Panamalaan 1M

1019 AS Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen