€ 37,50

Masterclass Screendance/Dansfilm (Nicola Hepp) | 29 augustus

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Amsterdam Film School

Panamalaan 1M

1019 AS Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Dansfilm is een breed begrip. En hoewel de associatie snel gemaakt is met musicals of films waarin dansscenes onderdeel zijn van het grotere verhaal, is de dansfilm of screendance een veel breder en verfijnder genre.

In deze Masterclass vertelt Nicola Hepp over de verschillende vormen van dansfilms, van de welbekende varianten met dans als de kern tot een vertelling die door kleine bewegingen gestuurd wordt. Bij een dansfilm gaat het over meer dan alleen de beweging van de acteurs of dansers, de choreografie van de camera ten opzichte van hen is minstens zo belangrijk! Evenals de framing en de choreografische aspecten van de montage. Het is een zeer technische vaardigheid om deze met elkaar te verenigen. Nicola Hepp heeft zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in de camera technische aspecten van de dansfilm en de choreografie van de hele set. Aan de hand van voorbeelden uit eigen werk en inspiratie leert zij je de kneepjes van het vak!"


NICOLA HEPP

Nicola Hepp, opgeleid in landen als Zweden, Zwitserland en Nederland, is in 2006 afgestudeerd in choreografie en nieuwe media aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sinds 2003 maakt zij gebruik van video en projecties tijdens haar optredens. Nicola's choreografieën en dansfilms zijn op internationale festivals en podia tentoongesteld. Daarnaast heeft zij vele prijzen en nominaties onder haar naam staan. Enkele werken van Nicola zijn: Echo (2014), Songs of the Underworld (2016), Home (2017) and Breathe (2018).

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Amsterdam Film School

Panamalaan 1M

1019 AS Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen