Venster Acties
Masterclasses Inclusieve Duurzaamheid | Nieuw Wij - najaar 2022
Andere perspectieven op de klimaatcrisis en de duurzaamheidstransitie!
Waar en wanneer
Datum en tijd
Locatie
Online
Beleid voor refunds
Over dit evenement
Andere perspectieven op de klimaatcrisis en de duurzaamheidstransitie!
Nieuw Wij Masterclasses Inclusieve Duurzaamheid
Klimaatverandering is een feit. Maar hoe werken we aan mondiale klimaatrechtvaardigheid en een goed leven voor allen? Wat hebben menselijke diversiteit, inclusie en zingeving ons hierin te bieden? Hoe helpen andere perspectieven op de klimaatcrisis ons verder?
In de masterclasses belicht een diverse groep experts deze vragen. De online masterclasses vinden plaats van 1 november tot en met 6 december 2022 op vijf dinsdagavonden van 19.30 tot 21.00 uur.
Je kunt voor iedere masterclass een losse ticket kopen, tot de dag van elke masterclass zelf. We nemen contact met je op om de link naar de masterclass(es) door te sturen.
De sprekers
Aankomende masterclass:
Dinsdag 6 december: Batoul Mesdaghi, consultant klimaatadaptatie bij Tauw
Klimaatadaptatie staat hoog op de agenda in Nederland. Hoe passen wij onszelf, onze omgeving en ook ons beleid aan op klimaatverandering? Is klimaatadaptatie enkel iets technisch of zitten er ook sociale en wellicht zelfs levensbeschouwelijke kanten aan? Dat horen we in deze sessie van Batoul Mesdaghi.
Vorige masterclasses:
Dinsdag 1 november: Ruben Hazelzet, gedragseconoom en oprichter Captain Fanplastic
Dinsdag 15 november: Sandra Pellegrom, coördinator SDG Nederland
Dinsdag 22 november: Kiki Boreel, model en klimaatactivist
Dinsdag 29 november: Fons Janssen, coördinator European Climate Pact
Het programma
Eerdere masterclasses:
Dinsdag 1 november: Kinderen volop betrekken in de duurzaamheidstransitie!
We hebben het in het duurzaamheidsdebat vaak over het feit dat de volgende generaties pas echt de effecten van klimaatverandering gaan voelen en ervaren. Hoe komt het dan dat wij deze toekomstige generaties, onze kinderen, zo weinig betrekken in de nodige huidige transitie? Ruben probeert hier verandering in te brengen: Met kinderen aan de slag gaan om deze planeet groener en duurzamer te maken. Tijdens deze sessie leren we meer over zijn werk, maar ook over hoe wij zelf met kinderen in onze omgeving aan de slag kunnen, op school, thuis en zelfs in de speeltuin!
Dinsdag 15 november: De SDG's als basis voor een veerkrachtige samenleving
De Sustainable Development Goals (SDG) is een ontwikkelingsagenda die door de 193 lidstaten van de Verenigde Naties voor de periode 2015 tot 2030 is vastgesteld. De agenda bestaat uit zeventien doelen die gelden in alle landen en voor alle mensen. Wat houden deze doelen concreet in? Welke sociale impact hebben ze en hoe kunnen individuen/organisaties hier zelf mee aan de slag gaan? Dit zullen we allemaal leren tijdens deze sessie onder de bezielende begeleiding van Sandra Pellegrom!
Dinsdag 22 november: Hoe duurzaam is jouw kledingkast?
De mode-industrie is een van de meest vervuilende industrieën, en is verantwoordelijk voor ongeveer tien procent van de wereldwijde CO2-uitstoot. Vliegen ligt op drie procent. Toch horen wij weinig over hoe vervuilend mode wel niet is. Wie van ons staat er echt stil bij hoe (niet-)duurzaam onze kleding nou is? Tijdens deze sessie neemt Kiki ons mee in de wereld van mode, de kledingindustrie en hoe wij onze eigen kledingkast duurzamer en groener kunnen maken.
Dinsdag 29 november: De EU-brede duurzaamheidsbeweging.
Niet alleen in Nederland maar wereldwijd zijn mensen en organisaties bezig met duurzaamheid, klimaatverandering en de energietransitie. Zou het onze positie niet wat meer versterken om samen te werken met buurlanden? Fons probeert soortgelijke samenwerkingen te bewerkstelligen tussen EU landen. Daar kan je zowel als individu als organisatie bij aansluiten. Hoe? En in welke rol? Daar vertelt Fons ons graag meer over!
Meld je ook aan voor onze nieuwsbrief via nieuwwij.nl/nieuwsbrief.