Gratis

MediaBites Amsterdam, 6, 7 & 8 juni 2018 VondelCS

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

VondelCS

Vondelpark 3

1071 AA Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

MediaBites Amsterdam is een driedaags gratis toegankelijk festival voor mediamakers van nu en de toekomst – startende creators, professionals en studenten. MediaBites Amsterdam bereidt makers voor op de toekomst van media, zodat ze optimaal kunnen presteren in een snel veranderende wereld.

Tijdens het festival verbinden wij verschillende disciplines, stimuleren wij discussie, tonen wij innovaties en is er uiteraard ruimte om uitgebreid te netwerken. Want waar paden kruisen en mediamakers elkaar ontmoeten, ontstaan nieuwe ideeën, samenwerkingen en initiatieven.

New Reality

Tijdens de editie van 2018 draait het om de veranderingen in de mediawereld. We zijn momenteel druk bezig met het vastleggen van inspirerende, creatieve en innovatieve sprekers. Volg onze website www.mediabites.amsterdam voor de actuele zaken over het programma en de sprekers die gaan komen.

Programma

Op woensdag 6 juni gaan we in op de realiteit van online video. Hierbij staat de vraag centraal hoe je (online) kwalitatief goede content creëert die mensen willen bekijken en delen. Startende - en gevestigde social influencers doen in presentaties en workshops uit de doeken hoe zij dit bereiken.

Op donderdag 7 juni zoomen we in op de nieuwe realiteit voor de creatieve industrie: hoe wordt gereageerd op de invloed van influencers en doelgroepen die niet meer met traditionele middelen te bereiken zijn? Heeft de industrie hier überhaupt een antwoord op? Daarnaast gaan we in op nepnieuws. Wie verspreiden het en waarom en hoe gaan traditionele nieuwsmedia hiermee om?

Op vrijdag 8 juni duiken we in de immersive virtual reality. Immersive virtual reality (meeslepende VR) is de presentatie van een kunstmatige omgeving die gebruikers als levensecht (kunnen) ervaren. Wat betekent immersive voor de kijker en de makers? Nu al wordt duidelijk dat de scheiding tussen vakgebieden vervaagt en dat er steeds meer ruimte komt voor cross-overs en multidisciplinaire samenwerkingen in steeds verdergaande producties om kijkers te overweldigen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

VondelCS

Vondelpark 3

1071 AA Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen