Gratis

Mobile Mythbusters: Location Based Advertising - DI 31 OKTOBER

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Mobile Professionals

43HS Nieuwe Keizersgracht

1018 VC Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Location based advertising wordt geroemd als dé veelbelovende mogelijkheid van mobile advertising. Is dit terecht? Wij onderzochten de mythe en willen dit graag met je delen. Daarom nodig ik jou uit voor de Mobile Kennissessie: 'Mythbusters: Location based advertising'.

Wanneer: Dinsdag 31 oktober om 15:00 uur
Waar: MobPro Café, Nieuwe Keizersgracht 43 in Amsterdam


Kan location based advertising de belofte waarmaken?
De belofte luidt dat adverteerders met location based advertising consumenten bereiken met reclameboodschappen rondom specifieke winkelvestigingen. Zo kun je consumenten overhalen om de winkel te bezoeken of, als ze al in de winkel zijn, hen overhalen tot aankoop.

Maar kan location based advertising deze belofte waarmaken? Dr. Stefan Bernritter, assistent-professor Marketing & Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam, onderzocht het effect van location based advertising via smartphones versus het effect van in-store communicatie. Hij laat deze middag zien in hoeverre location based advertising invloed heeft op de brand awareness en merkkeuze bij consumenten.

Daarnaast analyseerde een student aan de Erasmus Universiteit de kwaliteit van locatiedata. Op welke manier wordt locatiedata verkregen en hoe betrouwbaar is deze informatie? Edwin Metselaar, CTO bij MobPro, gaat in op de resultaten en legt uit hoe het zit met de technologie achter locatietargeting.

Kortom, de kennissessie draait om de mythe van location based advertising. Is het een broodje aap verhaal of is het daadwerkelijk een effectief instrument om consumenten te betrekken bij je merk?


Programma:
15:00 - Inloop
15:15 - 'Het effect van location based advertising op merkkeuze', door Stefan Bernritter
15:55 - 'De kwaliteit van locatiedata', door Edwin Metselaar
16:30 - Pauze
16:40 - 'Het oordeel: broodje aap of effectief instrument', door Diederick Ubels
17:15 - Hapjes en drankjes


Het MobPro café biedt een beperkt aantal zitplaatsen, verzeker jezelf van een stoel en RSVP zo snel mogelijk. Heb je vragen over de kennissessie of de locatie? Mail gerust naar martine@mobpro.com.

Zie ik je de 31e?

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Mobile Professionals

43HS Nieuwe Keizersgracht

1018 VC Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen