Venster Acties
Muziek bij de laatste levensfase - november Training -
Deze 1-daagse training is voor iedereen die zich inzet om de laatste levensfase zo prettig mogelijk te doen verlopen
Waar en wanneer
Datum en tijd
zo. 12 nov. 2023 10:00 - 16:00 CET
Locatie
Springhuys 7 Springweg 3511 VH Utrecht Netherlands
Beleid voor refunds
Over dit evenement
- 6 uren
- eTicket voor mobiel
Met het inzetten van muziek bij de laatste levensfase kom je als professionele hulpverlener tegemoet aan de meerdere behoeften van de stervende cliënt, zijn naasten, en hun spirituele zorgen. (Hilliard 2005)
Deze 1-daagse training is voor iedereen die zich inzet om de laatste levensfase zo prettig mogelijk te doen verlopen.
Muziek biedt troost, geeft moed, maakt blij, ontroert, ontspant, verzacht en helpt bij het loslaten. Muziek zou een belangrijk onderdeel moeten zijn van de zorgverlening, in het bijzonder in de laatste levensfase.
In de training:
- Waarom werkt muziek?
- Het sterven een plek geven
- Hoe vind je de juiste muziek
- Stimuleren van het bewustzijn dat je leeft
- Muziek bij waken, in de nacht en als goede vriend.
- Antwoord vinden op "zin-vragen" en als gesprekstarter
- Omgaan met angst, depressie, slapenloosheid, angst, eenzaamheid.
Voor wie? Voor iedereen die de laatste levensfase aangenamer wil maken. Te gebruiken in hospice, thuis, ziekenhuis.
Datum: Zondag 12 november van 10.00 tot 16.00
Locatie: Springhuys: Springweg 7 - 3511 VH Utrecht. 10 min. lopen van Centraal Station.
Kosten: Inclusief lunch, koffie, thee en hand-out is € 149.-
Schikt deze datum niet? Stuur dan een email naar info@jouwlaatstelevensfase.nl en we houden je op de hoogte.
Gratis parkeren. Op zondag kan je gratis parkeren: In de wijk ten westen van de Catharijnesingel en ten zuiden van de Nicolaas Beetsstraat. 8 min. lopen van het Springhuys (zie kaartje hieronder).
De trainers:
Ignar Rip/MuziekGeluk: Bedenker en schrijver van de MuziekGeluk methodiek. Zijn grote passie is een dementie-zorg waar gepersonaliseerde playlisten de werkdruk verlaagt en mensen met dementie gelukkig zijn. Daarnaast is Ignar ook beheerder van 2 kerkhoven in Doorwerth.
Monique Branse/Stichting JouwLaatsteLevensfase: Muziek is op alle momenten is ons leven belangrijk, soms wordt je blij van dat ene nummer, of doet het je herinneren aan de vakanties van vroeger.
Zo heb ik altijd muziek aan tijdens het werken, autorijden en vaak ook om te mediteren. Maar er is nog zoveel meer mogelijk met muziek, ook in de laatste levensfase.
Hoe kom je bij het Springhuys?
Openbaar vervoer: Verlaat het Centraal Station aan de centrumzijde. Na de NS-poortjes sla je linksaf en verlaat je de stationshal. Loop schuin naar rechts naar de ingang van Hoog Catharijne. Loop Hoog Catharijne in en houd een paar honderd meter rechts aan, richting de uitgang Moreelsepark.
Als je na Albert Heijn via de roltrap buiten komt, ga je linksaf. Steek de Catharijnesingel over en loop rechtdoor de Mariaplaats op tot je niet verder kunt. Aan het einde rechtsaf, rechts staat het gele Gebouw der Kunsten. Ongeveer 100 meter verderop begint de Springweg. Het Springhuys zit vooraan rechts op nummer 7.
Auto: Er is een parkeergarage Springweg op 150 meter afstand van het Springhuys. Zorg ervoor dat je de Springweg inrijdt via de Mariaplaats. Vanaf de andere richting is de parkeergarage niet bereikbaar.
Tags
Over de organisator
Ignar Rip is ervaringsdeskundig, zijn methodiek is gebaseerd op praktijkervaring en onderzoek. Hij geeft trainingen, lezingen, workshops en begeleid zorginstellingen om de toepassingen van muziek in te bedden in het zorgleefplan en te integreren in de dagelijkse zorg, met als resultaat een vermindering van werkdruk voor zorgmedewerkers en meer levensvreugde voor bewoners.
Ignar inspireert en motiveert en is in staat om voor iedereen duidelijk uit leggen wat muziek doet in het brein, wat de voordelen hiervan zijn en hoe je deze muzikale “rollator” zoals hij dat zelf omschrijft, aan kan wenden als zorg-hulp, welzijn brenger en hulpmotor voor het brein.
Verzorgenden, mantelzorgers en het management beseffen vaak niet dat muziek een zeer krachtige zorgondersteuner is en dat zorg-gerichte afspeellijsten een betere en efficiëntere dementie-zorg realiseert, schrijft Ignar
Ignar is ambassadeur van de Academy of Fabulous Stuff waarvoor hij trainingsfilmpjes maakt en workshops in London voor geeft. Naast zijn Nederlandse site AlzheimerMuziekGeluk.nl heeft Ignar ook een Engelse site MusicShelter.info
Kijk op AlzheimerMuziekGeluk.nl bij “De Trainingen” voor data & informatie van de training MuziekGeluk die Ignar maandelijks in Utrecht geeft. Ignar boeken als spreker of voor gastcollege mail hem via ignar.rip@gmail.com