Natalon Kwartet speelt Canto Ostinato van Simeon ten Holt

Venster Acties

Natalon Kwartet speelt Canto Ostinato van Simeon ten Holt

Robert Lambermont, Anna van Nieukerken, Petra van Oort en Laura Sandee spelen de dinsdag en woensdag na Pasen werken van Simeon ten Holt.

Door Stadsherstel Amsterdam

Waar en wanneer

Datum en tijd

Begint op di. 11 apr. 2023 20:15 CEST

Locatie

De Duif Prinsengracht 756 1017 LH Amsterdam Netherlands

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Over dit evenement

  • 1 uur 45 minuten
  • eTicket voor mobiel

100 jaar Simeon ten Holt

Componist Simeon ten Holt werd 100 jaar geleden in Bergen (NH) geboren. Stadsherstel Amsterdam eert hem met twee bijzondere composities van zijn hand: Canto Ostinato en Incantatie IV. Robert Lambermont, Petra van Oort, Laura Sandee en het nieuwe kwartetlid Anna van Nieukerken zijn Ten Holt-specialisten van het eerste uur en voeren traditiegetrouw de concerten in de originele bezetting op vier vleugels uit.

Canto Ostinato - Vier vleugels

Canto Ostinato is een van de meest bekende composities van een Nederlandse componist. Het wordt tegenwoordig op veel verschillende instrumenten uitgevoerd, maar componist Simeon ten Holt schreef het stuk expliciet voor piano. Hij beschouwde het klavier immers als een verlengstuk van zijn ziel. Natalon Kwartet vertolkt Canto Ostinato volgens de wensen van de componist, op vier Fazioli vleugels.

Het Natalon Kwartet bestaat uit de pianisten Petra van Oort, Laura Sandee, Robert Lambermont en Anna van Nieukerken. Petra, Laura en Robert spelen al ruim 20 jaar samen, onder meer onder de vlag van het voormalige Rondane Kwartet. Laura en Anna vormen sinds 2002 een pianoduo. In juni 2022 bundelden de pianisten hun krachten en vormden zij het Natalon Kwartet.

Over de organisator

€ 0 – € 35