Netwerkcafé Amsterdam: Haal nog meer uit jezelf

Ticketverkoop is gesloten

Registraties zijn gesloten
Beste deelnemer, helaas is de ticketverkoop gesloten. Je kunt je opgeven voor de nieuwsbrief van het Netwerkcafé Amsterdam via www.netwerkcafeamsterdam.nl , dan krijg je in het vervolg de uitnodiging voor het volgende evenement nog eerder!

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Nieuwe Poort

Claude Debussylaan 2

1082 MD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Ticketverkoop is gesloten

Registraties zijn gesloten
Beste deelnemer, helaas is de ticketverkoop gesloten. Je kunt je opgeven voor de nieuwsbrief van het Netwerkcafé Amsterdam via www.netwerkcafeamsterdam.nl , dan krijg je in het vervolg de uitnodiging voor het volgende evenement nog eerder!
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Kies REGISTREER om je in te schrijven


Maandagmiddag 15 oktober Amsterdam Zuidas: Haal nog meer uit jezelf!

Heb jij dat ook? Dat je niet zit te wachten op verandering en dat je graag alles bij het oude wilt laten. Maar heb jij óók dat de veranderingen die je onderging, achteraf juist positief uitpakten? Bijvoorbeeld doordat er meer ruimte ontstond voor nieuwe dingen die je eerder niet voor mogelijk hield. In een tijd waarin zekerheden vervagen, is veranderen geen luxe maar een must voor iedereen.

Wil je meer weten van de kunst van het veranderen? En wil je praktische handvatten krijgen om jezelf goed neer te zetten, met succes te solliciteren en nog beter (als ondernemer) te presteren? Kom dan maandagmiddag 15 oktober naar Netwerkcafé Amsterdam in De Nieuwe Poort aan de Zuidas in Amsterdam. Lees hieronder wat je kunt verwachten tijdens deze middag.

13:00 - 13.30 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen en dit allemaal met behulp van LinkedIn. Zo kun je nieuwe, nuttige contacten leggen. Neem dus je smartphone of tablet met LinkedIn-app mee om te netwerken.

13:30 – 15.00 Workshops ronde 1

De kunst van veranderen – Martijn de Zoete (Anychange)

Deze workshop gaat over hoe denken je handelen beïnvloedt, en anders denken je succes kan vergroten.

Hoe komen persoonlijke overtuigingen tot stand en kunnen we die wijzigen om ervoor te zorgen dat we ons anders gaan gedragen en zo succesvoller worden. Durven we het aan om in te zien dat ons zelfbeeld wellicht gebaseerd is op een fantasie en dat we geen gelijk hebben? Dat we onszelf hierdoor onnodig blokkeren in onze ontwikkeling?

In zijn workshop neemt ondernemer en veranderexpert Martijn de Zoete je mee op de reis van persoonlijke ontwikkeling, twijfel, lef en groei. Martijn de Zoete (1970) werkte na zijn studie bedrijfseconomie en Financiële planning in de bankensector als adviseur van directeuren en welgestelden. Hij was geïntrigeerd door de verschillende succesfactoren van mensen. Als een internationaal erkende NLP-trainer gebruikt hij dit model op verschillende manieren bij (executive) coaching, training en organisatie ontwikkelingstrajecten. Zijn boek "De Verandering" kwam in 2016 uit, kreeg een tweede druk en verscheen in 2017 in het Engels onder de titel "The Change Perspective".

Met meer zelfvertrouwen jezelf presenteren – Tineke Stuifzand

Jezelf kunnen presenteren is een must voor iedere werkzoekende en voor iedere ondernemer. In deze interactieve workshop krijg je tips en tricks over hoe jij met meer zelfvertrouwen je pitch, je presentatie, je lezing, je gesprek aan gaat. Hoe sta je? Waar laat je je handen? Welke eerste indruk maak jij? Dus: Hoe sta jij op het podium van jouw gesprek? Tineke vertelt hierbij over haar reis van werk naar ontslag naar ondernemerschap.

Tineke is opgegroeid in Biddinghuizen (Flevoland). Ze is getrouwd en heeft drie kinderen. Na haar opleiding HBO-J werkte zij ruim twintig jaar gewerkt met uithuisgeplaatste pubers. Na de transitie in de zorg werd zij ondernemer geworden met haar bedrijf ’10 voor je dag’. Ze leidt bijeenkomsten als dagvoorzitter en geeft presentatietrainingen. Zij werkt ook in het verenigingsmanagement van de ondernemersvereniging en is vrijwilliger bij de kerk en de voetbalvereniging.

Zie voor 10voorjedag: facebook, twitter, instagram

Aan de slag! Ofwel, leer en laat jezelf kennen – Anke Brandenburg, Netwerkcafé Amsterdam

In deze workshop leer je jezelf op speelse wijze zien door de ogen van een ander. Hierdoor gesterkt pak je de uitdaging aan en laat je jezelf zien. In een pitch van hooguit twee minuten vertel je wat je wilt bereiken, waar je nu staat en wat je eventueel van anderen nodig hebt om daar te komen.

Je overwint niet alleen je schroom om de hulpvraag te stellen, je bent ook bereid om de ander verder te helpen. Want samen ben je sterker, dát is waar het hier om gaat!

Anke is vrijwilliger en lid van het organisatieteam van Netwerkcafé Amsterdam bij Stichting Werken voor Elkaar Ze heeft ruime ervaring als loopbaancoach, adviseur talentmanagement en duurzame inzetbaarheid, docent/gastspreker.

15:00 – 15.30 Pauze en netwerken

15.30 – 17.00 Workshops ronde 2

Nieuw perspectief: Starten als ondernemer of zzp-er! – Marco Moerland

Marco gaat met de deelnemers in gesprek over de mogelijkheden van ondernemerschap vanuit de WW/Participatiewet Startperiode en het programma Eigen Werk van de gemeente Amsterdam. Zie ook Bedrijf starten met een ww-uitkering en Programma eigen werk.

Marco heeft ruime ervaring als coach, loopbaanadviseur en trainer van werkzoekenden en zzp-ers. Hij begeleidt mensen om weer in hun kracht te komen staan. De afgelopen jaren heeft hij diverse (groepen) mensen begeleid die opnieuw passend werk hebben gevonden of zijn gestart als ondernemer/zzp-er.

De Snor van de Hoop, met kleine dingen grote bedreigingen beheersbaar maken – Henny Koch (Qimp

Vooraf had men in Rusland geen hoge verwachtingen van de prestaties van het Russische Elftal bij het WK voetbal. Dit, terwijl het land, na het dopingschandaal tijdens de Olympische Spelen van Sochi, juist hunkert naar erkenning en trots. Zo werd de snor van bondscoach Stanislav Tsjertsjesov het symbool van de hoop. Ondanks de uitschakeling in de kwartfinales, de erkenning en trots was er. Het land leefde op en er heerste weer optimisme. Bij tegenslag is het o zo belangrijk om houvast te krijgen en hoop te vinden. Garantie is er nooit maar het blijft boeiend om je kansen te zien, de regie in eigen hand te nemen en te bouwen aan iets nieuws.

Dit ervoer Henny uit eigen ervaring. Hij gaat met je terug naar 2002.

Henny Koch is eigenaar van Qimp. Na 37 jaar bij Organon /Schering Plough /MSD gewerkt te hebben richtte hij in 2012 Qimp Management Systems BV op. Qimp richt zich op audits en projecten voor directe en lange termijn kwaliteitsverbeteringen van farmaceutische bedrijven, medische hulpmiddelen en klinisch onderzoek in ziekenhuizen. Daarnaast geeft Henny trainingen en masterclasses over kwaliteitsvisie, risicobeheersing en prestatie-indicatoren.

Pak de lead!Joycet Reinders

In deze workshop maak je kennis met SUPER, een effectieve methode die deelnemers laat zien op welke punten hun sollicitatie-activiteiten wel of niet werken. SUPER staat voor:

  • Wat is jouw huidige SITUATIE en SWEETSPOT waar jouw passie, talenten en persoonlijke eigenschappen samenkomen?
  • Wat is jouw meest URGENTE probleem of ULTIEME UITDAGING. Waar loop je tegenaan waardoor de stroom stagneert?
  • Welke PROJECTIE pleeg je en welke PERSOONLIJKE leerdoelen heb je dus?
  • Welke ERVARINGSDESKUNDIGHEID voeg jij toe aan jouw EXPERSTATUS en wat kan jij kunt betekenen voor jouw (nieuwe) werkgever?
  • Welke nieuwe RESULTATEN / REALITEIT lever jij als je SUPER doorlopen hebt?

In deze workshop leer je:

  • Wat écht jouw toegevoegde waarde is voor een (nieuwe) werkgever of doelgroep
  • Welk urgent probleem jij voor jouw (nieuwe) werkgever of doelgroep oplost
  • Hoe jij een JA krijgt van jouw (nieuwe) werkgever of doelgroep
  • Hoe je moeiteloos zichtbaar wordt omdat jij los bent van wat anderen van je vinden.

17.00 Einde – Doorgaan met netwerken in de bar van De Nieuwe Poort

Netwerkcafé Amsterdam wordt georganiseerd door vrijwilligers. Deelname is gratis. We stellen een bijdrage in de kosten op prijs.


Kies REGISTREER om je in te schrijven

Datum en tijd

Locatie

De Nieuwe Poort

Claude Debussylaan 2

1082 MD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen