Gratis

NLCS gebruikersdag

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Movares - adviseurs & ingenieurs

Daalseplein 100

3511 SX Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
BIM Loket organiseert op 1 oktober de eerste landelijke NLCS gebruikersmiddag. NLCS is dé CAD-standaard van de Nederlandse GWW-sector.

Over dit evenement

NLCS gebruikersdag

Tijdens de gebruikersdag praten we u bij over de ontwikkelingen rond de standaard NLCS, de organisatie van het beheer binnen het BIM Loket, en onze visie op de toekomst. Er is uitgebreid gelegenheid voor een dialoog over ervaringen en wensen rond de NLCS, en om te leren van best practices. We hopen dat deze eerste gebruikersdag het startpunt mag zijn van een terugkerend evenement.

Deze gebruikersdag was oorspronkelijk gepland op 26 maart. Vanwege de corona-dreiging hebben we ervoor gekozen het evenement te verzetten naar 1 oktober.

Waarom een gebruikersdag?

NLCS stelt CAD-gebruikers al twaalf jaar in staat om op een gestructureerde manier tekeningen te maken. NLCS is en wordt sinds 2007 ontwikkeld door partijen uit de sector, en heeft zich ontwikkeld tot dé CAD-standaard in de Nederlandse GWW-sector. Als NLCS-gebruiker maakt u deel uit van een grote gemeenschap! Op 26 maart brengt het BIM Loket die gemeenschap bijeen op de eerste landelijke NLCS gebruikers(mid)dag. De ontwikkeling van een standaard als NLCS staat namelijk niet stil. En wij horen natuurlijk graag wat uw ervaringen, wensen en ideeën zijn.

Doelgroep

De NLCS Gebruikersdag richt zich zowel op de toepasser als op de beslisser: management, ontwerpers en inhoudelijk adviseurs, die in hun werkomgeving NLCS toepassen en/of betrokken zijn bij het beheer van assets op basis van NLCS.

Programma

12.45u - Ontvangst

  • koffie/thee op informatiemarkt

13.30u - Introductie

  • Welkom door Leo Nieuwenhuizen, voorzitter NLCS beheercommissie
  • Inleiding door Jacqueline Meerkerk, directeur BIM Loket

13:45u - De beheerorganisatie rond NLCS

  • Toelichting door Corné Helmons, productmanager NLCS

14.00u - Wat hebben we gedaan, wat gaan we doen?

  • Terugblik 2019 en visie op de toekomst van NLCS

14.30u - PAUZE

15.00u Dialoog gebruikerswensen

  • Open space rond uiteenlopende thema's

16.15u - Afsluiting

16.30u - Netwerkborrel en demomarkt

  • Maak kennis met de nieuwste producten van 5 softwareleveranciers

Locatie en bereikbaarheid

Movares is het best te bereiken per openbaar vervoer. Het kantoor ligt op loopafstand van station Utrecht Centraal. Betaald parkeren is in de omgeving van Movares mogelijk.

Over NLCS

NLCS is dé CAD-standaard van de Nederlandse GWW-sector. De NLCS bevat afspraken voor het omgaan met metadata, digitaal tekenen, het uiterlijk van de tekening en – vooral – de bestandsopbouw van tekenwerk. Er zijn afspraken voor de benaming van te tekenen objecten, laagindeling, lijnstijlen, het gebruik van arceringen symbolen, etc. NLCS is een zogenoemde open standaard, die wordt beheerd door het BIM Loket.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Movares - adviseurs & ingenieurs

Daalseplein 100

3511 SX Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen