Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Onderwijssymposium Zo kan het ook! Leren en motiveren op school

Jonna Meesters

Donderdag 27 september 2018 van 18:30 tot 22:30 (CEST)

Onderwijssymposium Zo kan het ook! Leren en motiveren...

Ticketinformatie

Tickettype Verkoop eindigt op Prijs Servicekosten Aantal
Ticket voor volwassene
inclusief een kopje koffie of thee
27 sep. 2018 € 15,00 € 1,92
Ticket voor leerling
inclusief kopje koffie of thee
27 sep. 2018 € 4,00 € 1,39
Extra gift voor School at Sea
Een extra gift is mogelijk, en voor 25 euro bent u lid van de club van 100 en volgt u (bijna) wekelijks mijn avonturen op zee
30 sep. 2018 Gift invoeren (€)
Groepskorting vanaf 15 personen 27 sep. 2018 € 11,00 € 1,73

Deel Onderwijssymposium Zo kan het ook! Leren en motiveren op school

Evenementdetails

Een boordevolle avond met interessante topsprekers die vanuit verschillende invalshoeken hun dromen over onderwijs verspreiden. Onderwijs buiten de klaslokalen, burn-out preventie bij jongeren, meer bewegen, verbinding maken met de leerling en nog veel meer.  Voor jong en oud! 

Programma:

18.30- Inloop met koffie en thee

19.00- Inleiding door Jonna Meesters

19.10  Peter te Riele             Van schoolplicht naar leerrecht                  

19.25  Mikkel Hofstee           Curling ouders in de prestatie maatschappij

19.40  Monique Touw           School at Sea: Leren is Leuk

19.55  Jelmer Evers               Flip the system

 

20.10-20.30                           Pauze

 

20.30 Simone Mark               Het begint met contact

20.45 Mai Chin A Paw           Meer bewegen of minder zitten? That’s the question

21.00 Quintijn Schenkel        De kracht van positieve aandacht

21.15 Fleur Huijs                   Presenteren kun je leren

21.30 Marcel van Herpen      Wij zijn leiders

 21.45-22.30                           Onderwijscafe 

 

Over de sprekers:

 

Jonna Meesters

In de brugklas hoorde ik over School at Sea, zeilend met 35 andere scholieren je schoolwerk doen gedurende een half jaar. Geen verplichte lessen, maar zelf je tijd indelen. Een onderbreking in je schooltijd, en daarnaast een enorme uitdaging om het geld bij elkaar te krijgen met het zoeken van sponsoren en het organiseren van evenementen die aansluiten bij mijn hobby’s; zwemmen, koken en kinderfeestjes bedenken. En onderzoek doen met echte wetenschappers met mijn project move@sea. Bijna ben ik zover en 20 oktober zal ik inschepen op de Thalassa!

    

Peter te Riele

Peter te Riele is onderwijsadviseur en onderwijsblogger, en heeft een eigen adviesbureau Advies Hulp & Actie, AHA. Hij heeft gewerkt in de kinderopvang, basisonderwijs, VO, beroeps- en volwassenenonderwijs maar ook betrokken bij uitgeverijen bij ontwikkeling van materialen en onderwijsvernieuwing.

 

Mikkel Hofstee

CEO en oprichter van Lifeguard, een onderneming dat andere bedrijven helpt gezond te worden en tevens auteur van De oermens 2.0. Stress, van oudsher onze reactie op gevaar, is een van de grootste killers op aarde omdat we altijd ‘aan' staan. Hoe blijven leerlingen fysiek, mentaal en emotioneel in balans en bereiden we ze voor op de toekomst.

 

Monique Touw

Monique Touw is directeur van School at Sea. Zij combineert haar ervaring als kapitein, haar kennis van persoonlijke ontwikkeling en haar passie voor werken met jongeren in School at Sea. Haar missie is onderwijs leuk te maken en jongeren de kans te geven om hen 21st Century Skills te leren. 

 

Jelmer Evers

Jelmer Evers is docent geschiedenis, schrijver en innovator. Twee dagen per week geeft hij les op UniC, gebruikmakend van nieuwe concepten zoals persoonlijke leer omgevingen, flipped classroom, en games. Een echte docent 2.0.

 

 

Simone Mark

Simone Mark is docent Pedagogische Tact en Leiderschap. Zij ondersteunt leraren en schoolleiders bij hun persoonlijke ontwikkeling. Verbondenheid en de kwaliteit van de verbinding staan centraal in haar manier van werken. Verbintenis is de basis voor gemotiveerde leerlingen.  Zij is oprichter van het Centrum Pedagogisch Contact.

 

 

Mai Chin a Paw

Mai Chin a Paw is hoogleraar Sociale Geneeskunde in het bijzonder de epidemiologie van jeugd en gezondheid. Ze is betrokken bij een scala aan onderzoeksprojecten onder meer gericht op het stimuleren van een gezonde leefstijl en het ontrafelen van gezondheidseffecten van lichamelijke activiteit en zittend gedrag bij de jeugd. Mai doet onderzoek naar kinderen maar ook met hen. Jonna heeft het project Move@Sea bedacht en wordt door Mai Chin A Paw begeleid.

Quintijn Schenkel

Het Vechtcollege is een particuliere school in Breukelen waar leerlingen in kleine groepen onderwijs krijgen. Passend onderwijs voor elke leerling. Rector van deze school is Quintijn Schenkel. De motivatie van de leerling staat centraal!

 

 

Fleur Huijs

"Wat als iedereen mij uitlacht? Wat als ik de tekst vergeet? Wat als...?"
U heeft de vragen vast vaker gehoord. Een "dat zal niet gebeuren" als antwoord stelt maar zelden gerust. 
Maar hoe zorgt u er nou voor dat een leerling wél relaxt kan presenteren. Alle in's en outs over hoe je een killer presentatie geeft. Video's, afbeeldingen en interessante opdrachten: ik zet alles op alles om na de training iedereen die ene presentatie te laten rocken!


 

Marcel van Herpen

Marcel van Herpen is een ervaringsdeskundige onderwijsbegeleider. Van oorsprong leerkracht basisonderwijs en medeoprichter van het Centrum Pedagogisch Contact. Auteur van vele boeken, en een gewild spreker op vele congressen voor schoolleiders en docenten. Een van zijn spreuken is "Een kind is meer dan zijn bovenste 4 centimeter, bekijk hem dus ook helemaal."

 

 

Heb je vragen over Onderwijssymposium Zo kan het ook! Leren en motiveren op school? Neem contact op met Jonna Meesters

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Waar en wanneer


Niftarlake College
151 Pauwenkamp
3607 GK Maarssen
Nederland

Donderdag 27 september 2018 van 18:30 tot 22:30 (CEST)


  Aan mijn agenda toevoegen

Organisator

Jonna Meesters

Hallo, ik ben Jonna Meesters. Een scholier op het Niftarlake College, maar in oktober ga ik de grootste ontwikkeling van mijn schoolcarriere doormaken. Ik ga een half jaar zeilen met 35 andere leerlingen richting de Cariben en weer terug en ondertussen ga ik gewoon door met 4 VWO! Maar we zijn geen half jaar op zee, onderweg treffen wij verschillende eilanden aan. Daar doen wij verschillende expedities, zoals een vulkaan beklimmen, slapen bij de rastafari's, hiken bij de boiling lakes en we gaan 2 keer 1 week zelf op pad! School at Sea is er opgericht om je talenten te ontwikkelen. Leren door te doen. Nieuwe inzichten op doen, over de wereld en jezelf.

Ik wil graag minister van onderwijs worden, omdat er nog heel veel anders kan! Een eerste stap heb ik gezet met mijn bedrijf Escape-it. En dit onderwijssymposium geeft sprekers de ruimte hun visie met ons te delen. Wilt u meer over mij lezen, volg dan mijn website en blog www.jonnaatsea.weebly.com, en mijn bedrijf www.escape-it.nl

  Contact opnemen met de organisator

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.