Op het Menu: Spices
Datum en tijd
Restitutiebeleid
Restituties tot 30 dagen voor evenement
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.
Op vrijdag 17 juni duiken we in de wereld van de specerijen. Ga je mee?
Over dit evenement
Kaneel, kurkuma, gember, paprikapoeder en kardemom. Welke specerijen staan er in jouw keukenkastje? En heb je het etiket wel eens goed bekeken? Op de meeste potjes zul je namelijk geen snars aan info vinden, en dat vinden wij gek. Ingrediënten? Afkomst? Eerlijke handel? Houdbaarheidsdatum? Er is nauwelijks iets bekend over de belangrijkste smaakmakers op deze aardbol. Dat moet en kán anders, kijk maar naar de grote veranderingen in de koffie- en chocolade industrie van de afgelopen jaren.
Samen met de oprichters van Spice First, Eva Dusch en Sophie Fleur Jongebloed, wandelen we door het Nederlandse specerijenlandschap. We stellen kritische vragen en leren hoe we betere keuzes kunnen maken als we boodschappen gaan doen. Uiteindelijk een win-win voor iedereen: smaakvoller eten én bijdragen aan een positieve draai in een van de meest onbesproken voedselketens ter wereld.
Ben je tussen de 18-35 jaar en heb je een grote interesse in ons eten en voedselsysteem? Ga mee! Een ticket geeft je toegang tot het programma en is inclusief koffie/thee en lunch, exclusief vervoer van en naar de start- en eindlocatie.
Over ‘Op het menu’
‘Op het menu’ is een dagprogramma van SFYN voor alle jonge mensen (18-35) die meer willen leren over ons eten en voedselsysteem. Elk jaar worden er verschillende edities georganiseerd en tijdens elke editie duiken we in een ander deel van de voedselketen. Door middel van colleges, excursies en workshops verdiepen we ons samen in het thema van de dag. We gaan in gesprek met boeren, vissers, chefs, wetenschappers, marketeers, beleidsmakers en vooral met elkaar. Wat staat er tijdens de volgende editie op het menu? Check het in onze agenda!