Gratis

Photo31 Webinar: Claudia Heinermann

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Webinar met Claudia Heinermann op woensdag 27 oktober 2021

Over dit evenement

Op deze maar liefst 30ste editie van Photo31 schuift niemand minder dan Claudia Heinermann bij ons aan tafel met uw welbekende interviewer en gastheer Robert Theunissen. Claudia Heinermann (1967) wijdt zich voornamelijk aan langlopende documentaire fotoprojecten. Haar focus ligt op hedendaagse historische onderwerpen, de gevolgen van oorlog en genocide. Binnen deze grote thema’s is zij altijd op zoek naar onderbelichte en verborgen verhalen die haar raken en die het verdienen om verteld te worden. Als documentair fotograaf wil zij eraan bijdragen dat deze historische herinneringen levend blijven en met een breder publiek gedeeld kunnen worden. Heinermann werkte aan projecten in landen als Bosnië & Hercegovina, Rwanda, Rusland en de Baltische Staten en heeft tot nu toe 5 fotoboeken gepubliceerd.

In 2012 publiceerde Heinermann haar boek ‘Enduring Srebrenica’ waarvoor zei verscheidene keren naar Bosnië & Hercegovina reisde om de gevolgen van de val van de enclave Srebrenica te documenteren. Het boek werd in 2013 voor de Dutch Doc Award genomineerd.

Van 2011-2015 werkte zij in Litouwen aan haar boek ‘Wolfskinder A Post-War Story’ waarmee zij internationale erkenning kreeg. Het boek werd in 2016 voor de Prix Du Livre Arles en Best Photo books Kassel genomineerd. Het boek kreeg Gold bij de Deutscher Fotobuchpreis en het werd in de Volkskrant benoemd tot een van de 15 beste Nederlandse fotoboeken. Het project werd op verschillende fotofestivals getoond is als reizende tentoonstelling te zien.

Door haar Wolfskinder project hoorde Heinermann in Litouwen verhalen van vrouwen en kinderen die onder Stalin naar Siberië gedeporteerd werden, wederom een zeer onderbelicht thema dat zij onmiddellijk aangreep om zich in te verdiepen. Sinds 2016 werkt zij aan haar trilogie ‘Siberian Exiles’ over de deportaties vanuit de Baltische staten naar Siberië. Een selectie uit de serie stond op de shortlist (documentair buitenland) van de Zilveren Camera 2019. In 2020 publiceerde zij het eerste deel van de trilogie over de deportaties van uit Litouwen naar Noor Siberië. Het boek won de Silver Medal bij de Deutscher Fotobuchpreis 2020, werd door de Volkskrant tot een van de 10 beste Nederlandse fotoboeken van 2020 gekozen en genomineerd voor het beste Nederlandse Fotoboek 2021.

Op dit moment werkt Heinermann aan deel 2 en 3 van de trilogie Siberian Exiles. Het project zal in januari 2023 in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam getoond worden. Ook werkt Heinermann aan een nieuw project over de genocide in Srebrenica.

PROGRAMMA

Photo31 Webinar Claudia Heinermann 27 oktober 2021:

1. Link voor inloggen uiterlijk om 19:00 uur beschikbaar via Eventbrite

2. Webinar toegankelijk vanaf 19:45 uur

3. Aanvang Webinar om 20:00 uur

4. Einde uiterlijk 21:30

Tijdens het Webinar is er ruimte voor vragen via de chatfunctie.

Wees er snel bij en meld je aan!

Deelname is gratis.


		Afbeelding van Photo31 Webinar: Claudia Heinermann
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

{ _('Organizer Image')}

Organisator Photo31

Organisator van Photo31 Webinar: Claudia Heinermann

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen