Gratis

Presentatie Vertaling 'Boek van Oranje'

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Embassy of the Free Mind

Keizersgracht 123

1015 CJ Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Presentatie van de vertaling van “Het mooiste boek ter wereld”, Hypnerotomachie Poliphile, uit de boekenkast van Willem de Zwijger in de "Ambassade van de vrije geest" in Amsterdam op 13 juni 2018 om 17.00.

Hypnerotomachie of Uiteenzetting Over De Droom Van Poliphile, onder redactie van Dr. Jelle Koopmans uit het Frans vertaald, geeft voor het eerst een inkijkje in hoe de Prins van Oranje dit verhaal uit 1554 met expliciete illustraties van nimfen, badhuizen, goden en godinnen en de meest fantastische bouwwerken, raadsels en wonderscènes moet hebben beleefd.

De Nederlandse vertaling die aan u wordt gepresenteerd is zoals het origineel schitterend geïllustreerd met 181 houtgravures. Het is uitgevoerd in de grandeur van de Franse renaissance. Het folioformaat, de omslag met prinselijk wapen, het lettertype en de letterzetting zijn identiek aan de versie van de Prins.

De presentatie van de bijeenkomst is in handen van Rick Evers, Koningshuisverslaggever en één van de vaste gezichten van 5 Uur Live, EditieNL en SBS Shownieuws als het om koninklijke zaken gaat.

Lezingen worden verzorgd door :

  • Dhr. dr. David Rijser, hoogleraar klassieke talen en culturen aan de UvA en geroemd als een van de actiefste classici in Nederland
  • Dhr. dr. Jelle Koopmans, Universitair hoofddocent aan de UvA in Romaanse taal- en letterkunde en verantwoordelijk voor de redactie van de Nederlandse vertaling van “Le Songe de Poliphile”
  • Prof. dr. Frans A. Janssen, emeritus hoogleraar Boek- en Bibliotheekgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam in het bijzonder geschiedenis van de typografische technieken, van de typografische vormgeving en van het boekenverzamelen.

Uiteraard is ook het originele boek van Willem van Oranje dat hij kocht in 1559, te bewonderen.

Wij hopen op uw aanwezigheid tijdens deze bijzondere presentatie. U kunt zich hier aanmelden voor deze presentatie.

Met vriendelijke groet,

Stichting Boek van Oranje

Werftseweg 3
4823 ZG Breda
076-5410023

Bereikbaarheid:

Openbaar vervoer:
Vanaf Centraal Station: Halte Westermarkt via tram 13, 14 of 17 en bus 170 en 174. Vanaf de halte loopt u een klein stukje terug en slaat u linksaf de Keizersgracht op, het Huis met de Hoofden bevindt zich na 300 meter aan uw rechterhand.

Parkeren:
In de directe omgeving van het museum is het betaald parkeren (€ 5,00 per uur) en vaak lastig een plek te vinden. De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn:
Q-park Nieuwendijk – Nieuwezijds Kolk 18 (650 meter)
Q-park Bijenkorf – Beursstraat 15 (950 meter)
Q-park Europarking – Marnixstraat 250 (1.300 meter)
U kunt ook op een P+R terrein parkeren en met het openbaar vervoer naar het centrum reizen.

Toegankelijkheid:
Het museum bevindt zich op de beletage en 1e verdieping van een 17e eeuws grachtenpand in het centrum van Amsterdam. De ingang is te bereiken via 4 traptreden. Er is geen lift aanwezig in het pand.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Embassy of the Free Mind

Keizersgracht 123

1015 CJ Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen