€ 19,34 – € 24,56

Romantiek in Triple A

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Amstelkerk

10 Amstelveld

1017 JD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Ervaar de romantiek van Beethoven, Schubert en Franck met violiste Esther Damsma - In 't Groen en pianist Pepijn van Vilsteren.

Over dit evenement

Met als decor de prachtige Amstelkerk nemen Esther Damsma (viool) en Pepijn van Vilsteren (piano) u mee naar een andere wereld op de romantische klanken van Ludwig van Beethoven, Franz Schubert en Cecar Franck.

Pepijn zal tijdens dit concert spelen op de Steinway vleugel van Youri Egorov.

Het programma dat zij voor u zullen uitvoeren bestaat uit de volgende stukken:

Ludwig van Beethoven (1770 - 1827): Sonate voor piano en viool in A mineur opus 23

(Presto - Andante scherzoso, piu Allegretto - Allegro molto)

Franz Schubert (1797 - 1828): Sonate voor viool en piano in A mineur D 385 opus posth. 137 nr. 2

(Allegro moderato - Andante - Menuetto: Allegro - Allegro)

- pauze -

Cesar Franck (1822 - 1890): Sonate voor piano en viool in A majeur

(Allegretto moderato - Allegro - Recitativo-Fantasia: Moderato - Allegretto poco mosso)

Pepijn van Vilsteren - piano

Geboren in Zwolle (1984), groeide Pepijn op in een echte muzikantenfamilie. Zijn vader is pianist, zijn moeder zangeres. Na achtereenvolgens viool en vervolgens trompet te hebben gespeeld, begon Pepijn op zevenjarige leeftijd met pianospelen. De eerste leraar werd zijn vader, al na een paar jaar werd Pepijn aangenomen als privé-leerling bij Marlies van Gent(docent jong talent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en het Conservatorium van Amsterdam).

In 2002 begon Pepijn zijn studie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hier kreeg hij les van Alexander Warenberg, en vanaf de herfst van 2003 van de Hongaarse pianiste Klára Würtz. In juni 2006 behaalde Pepijn hier zijn Bachelor of Music (“With Honours”), met als bijvakken klavecimbel en orgel. Bij diezelfde Klára Würtz behaalde Pepijn in juni 2008 tevens zijn Master of Music. Pepijn ontving coaching van onder meer Martyn van den Hoek en Alan Weiss, en nam deel aan masterclasses bij Ralph van Raat (hedendaagse muziek), Andreas Woyke (improvisatie), Balász Szokolay (piano), en Toos Onderdenwijngaard (piano).

Pepijn heeft twee maal deelgenomen aan het festival Musik Zentral in Bad Aussee, Oostenrijk. Ook speelde hij tijdens het festival van Keszthely, Hongarije.

In 2007 en 2008 soleerde hij in het Tweede Pianoconcert van Dmitri Sjostakovitsj bij het HanzeOrkest Zwolle onder leiding van Bart van den Goorbergh. Pepijn is een gepassioneerd liedbegeleider en correpetitor, heeft een grote interesse in orkestdirectie, en begeleidt graag koren. Pepijn beschikt over een breed repertoire (dat van Bach tot Messiaen reikt), speelt in verschillende kamermuziekformaties op diverse podia. Zo speelde hij op 4 mei 2018 tijdens het jaarlijkse herdenkingsconcert in Utrecht werken van Chopin, Piazzolla en Bach.

In januari en februari van 2019 voerde hij 7 maal Schubert’s Winterreise uit met tenor Gevorg Aperánts en speelde hij tijdens de 4 mei herdenking in Zuilen met violiste Esther Damsma-In ’t Groen o.a. 2 delen uit de vioolsonate van C. Franck. Er zijn plannen het gehele werk van Franck in de nabije toekomst uit te voeren. Met sopraan Vida Matičič heeft hij in juni 2019 de concertreeks Love a voyage of discovery uitgevoerd. Op 21 juni 2019 speelde Pepijn samen met sopraan Klaartje van Veldhoven en het Matangi Kwartet tijdens het openingsconcert van Kerkennacht Utrecht. Naast zijn werkzaamheden als uitvoerend musicus, is Pepijn van Vilsteren werkzaam als gepassioneerd en bevlogen docent piano. Momenteel geeft Pepijn les aan de Muziekschool te Wijk bij Duurstede, en heeft hij een privé lespraktijk.

Het decor voor dit concert is de karakteristieke Amstelkerk, een prachtig gerestaureerde houten kerk uit 1670.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Amstelkerk

10 Amstelveld

1017 JD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen