Fake food artist Rommydebommy en suikerbloemkunstenaar Natasja Sadi tonen hun spectaculaire werk in de tentoonstelling Grand Dessert. Welke verhalen vertellen ze met hun creaties? En hoe ziet het creatieve proces van deze twee zeer uiteenlopende makers eruit? Janny van der Heijden gaat met ze in gesprek.
De geschiedenis van suiker en opvallende accessoires
Kunstenaar Natasja Sadi duikt met haar werk in de geschiedenis van suiker: tegenwoordig een betaalbaar en geliefd ingrediënt voor dagelijks gebruik, maar ooit een luxeproduct alleen beschikbaar voor de rijken. Sadi laat in haar werk ook de schaduwkant van dit product zien. Door haar persoonlijke verhaal te delen en met haar kunst haar voorouders te eren zet ze de dialoog voort over de invloed van het verleden in het heden.
Rommydebommy maakt de heerlijkste tassen die het oog bedriegen: van baklava tot een charlotte russe taart. Haar ontwerpen gaan de hele wereld over. Rommy was op zoek naar opvallende accessoires voor haar kleurrijke outfits, maar kon niet vinden wat ze zocht en besloot ze zelf te gaan maken. In combinatie met een obsessie voor hoe eten eruitziet, met intense kleuren, texturen en vormen, ontstonden zodoende haar kenmerkende tassen in de vorm van uitvergroot eten.
Praktische informatie en tickets
- Voor wie: voor iedereen, maar vooral voor volwassenen
- Wanneer: Zondag 26 oktober
- Taal: Nederlands
- Tijd: 14.00 – 15.00 uur (ca. 1 uur)
- Waar: De aula van Kunstmuseum Den Haag
- Kosten:€7,50
Natasja Sadi
Natasja Sadi is suikerbloemkunstenaar, fotograaf en auteur. Zij arrangeert en combineert suikerbloemen met verse bloemen vanuit haar studio in Amsterdam. Haar suikerbloemen, die bijna niet van echt zijn te onderscheiden, zijn gewild in Europa en ver daarbuiten. Haar bloemen en fotografie zijn de afgelopen jaren gepubliceerd in toonaangevende internationale tijdschriften zoals Elle Décor USA, The World of Interiors, Victoria Magazine, Nederlandse Vogue en Harper’s Bazaar. Ze geeft over de hele wereld les en lezingen in de suikerbloemen kunst. (In 2023 is haar eerste boek, A Sweet Floral Life, verschenen bij de Amerikaanse uitgever Penguin Random House.)
Rommydebommy
Rommy Kuperus (Heerenveen, 1990) is opgegroeid in het Friese Workum en deed verschillende opleidingen tot vormgever. Hierna begon ze voor zichzelf en dat is inmiddels tien jaar geleden. In haar studio achterin de tuin in haar Noord-Hollandse woonplaats maakt ze haar creaties. Haar grootste inspiratiebron is eten. Waar haar werk eerst cartoon-ish was, maakt ze inmiddels realistisch werk. Op sociale media heeft @rommydebommy een enorme fanbase opgebouwd. Speciaal voor Grand Dessert maakte ze in overleg met Janny van der Heijden een selectie tassen.