€ 53,26

Rondane Kwartet speelt Simeon ten Holt - passe-partout

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Duif

756 Prinsengracht

1017 LD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Het Rondane Kwartet speelt in de week volgend op de paasdagen op de dinsdag en de woensdag werk van Simeon ten Holt in De Duif. In 2019 speelt het kwartet naast Canto Ostinato op de dinsdagavond, Horizon van Simeon ten Holt op de woensdagavond.

Wat valt er nog over Canto Ostinato te zeggen. Er is inmiddels een ruim aanbod aan spin-offs, look-alikes en wannabees. De tintelfrisse uitvoering op vier vleugels zoals Ten Holt bedoelde, hoor en zie je echter zelden. Op 23 april 2019 om 20:15 uur biedt het Rondane Kwartet zo'n zeldzame gelegenheid. Vier vleugels, één klanklichaam.

Horizon van Ten Holt is, naar onze smaak ten onrechte, veel minder bekend. Een compositie met lange lijnen die van eenvoud naar een hoogtepunt werkt om weer terug te gaan naar de eenvoud van het begin.
Zoals Daphne Keune van het Rondane Kwartet het zegt: "elk stuk van Ten Holt roept bij mij een specifiek gevoel op; waar Canto Ostinato voor mij 'weemoed' is en Incantatie IV 'waanzin', is het woord dat bij Horizon in mijn hoofd opkomt 'hoop'. Het begint in complete rust en verstilling, bouwt uiterst subtiel op qua stemmen, dynamiek en ritmische structuur en mondt uit in een haast bevrijdende climax, waarna alles weer terugkeert naar de eenvoud van het begin." Beleef het mee op 24 april 2019 om 20:15 uur.

Het Rondane Kwartet bestaat uit de pianisten Daphne Keune, Robert Lambermont, Petra van Oort en Laura Sandee. Zij leggen zich al 15 jaar, met wekelijkse repetities, op de muziek van Simeon ten Holt toe. Rondane Kwartet is het enige kwartet ter wereld dat de vijf composities voor meerdere toetsinstrumenten van Simeon ten Holt, in vaste bezetting, uitvoert. Het kwartet heeft gedurende vele jaren een nauwe band onderhouden met Simeon ten Holt. Simeon ten Holt noemde Robert Lambermont in zijn memoires een van de warmste pleitbezorgers van zijn muziek.

Deze concerten zijn mede mogelijk gemaakt door Evert Snel Piano’s & Vleugels BV.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Duif

756 Prinsengracht

1017 LD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen