€ 10

Meerdere data

Rondleiding Collected and Shared

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Nihon no hanga

586 Keizersgracht

1017 EN Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Collected and Shared:

30 Years of Collecting and 10 Years of Nihon no hanga


Deze lente is het tien jaar geleden dat de deuren open gingen van het privé museum Nihon no hanga, maar het begon dertig jaar geleden met verzamelen voor de directeur, Elise Wessels. Door regelmatige reizen naar Japan werd een interesse in Japanse prenten gewekt. Dit jubileum vieren wij in de tentoonstelling Collected and Shared. Hierin komt de totstandkoming van het museum aan bod, door middel van een aantal thema's met commentaar van Elise Wessels. We kijken terug op de tentoonstellingen van de afgelopen tien jaar.

Als behoeders van de collectie is het onze taak om de kwaliteit van de prenten in de collectie te waarborgen. De voorbeelden die zijn gebruikt in de tentoonstellingen in Amsterdam, Genève en Parijs zijn daarom grotendeels buiten beschouwing gebleven voor deze expositie. Gelukkig bestaat de collecite inmiddels uit meer dan 2000 prenten en geillustreerde boekjes, dus er is genoeg materiaal om onze geschiedenis te illustreren. Collected and Shared is niet alleen een studie van onze verkenning van 20ste eeuwse Japanse prenten, maar zal ook onze huidige ontwikkelingen en toekomst voor Nihon no hanga tentoonstellen.
De tentoonstelling eindigt met een aantal persoonlijke schatten van Elise Wessels. De afgelopen jaren heeft zij hedendaagse kunst van vrouwelijke kunstenaressen verzameld. Deze werken zijn niet toegevoegd aan de catalogus, maar zijn te zien op de bovenste verdieping van het museum.

De bijbehorende catalogus (in het Engels) bevat alle details van den prenten in deze tentoonstelling. Als deelnemer van de rondleiding ontvangt u een exemplaar (normale verkoopprijs €7,50).

Delen met vrienden

Locatie

Nihon no hanga

586 Keizersgracht

1017 EN Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen