€ 50

Schilderen vanuit de bron

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Pand Zuid West

924 Leyweg

2545 GV Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Aan de hand van jouw eigen unieke verhaal in kleur en vorm zul je je tijdens deze schildercursus verbinden met het grotere verhaal in ons.

Over dit evenement

Let op: Dit is een vierdaagse cursus op woensdagavond 5, 12, 19 en 26 augustus. De kosten bedragen eenmalig 50 euro voor alle dagen.

Over de cursus

Stel je eens voor, dat het zo is…. dat wij, met onze fysieke geboorte, verhuizen vanuit Eenzijn, daar waar we compleet, volledig en thuis zijn, naar de wereld van de dualiteit. Hier in deze wereld ervaren we donker en licht, kou en warmte, overvloed en gebrek, leven en dood. Hier zien en ervaren we alleen een wereld vol vergankelijke vormen. We denken dat we ons lichaam zijn en herinneren ons de bron niet. Dan kunnen we ons doelloos, dolend, afgescheiden en eenzaam voelen.

Het Grote en onze “kleine” verhalen

Stel dát er het Grote Verhaal bestaat, de Grote Ordening, waaruit alle vormen voortkomen. Dan ben jij een unieke vorm, met unieke kleuren, met je unieke reis op aarde te gaan. Maar je bent dan méér dan alleen de vorm. We zijn dan deel van het Grote Verhaal, het eeuwige “zijn”. Eenzijn dat stil, oordeelloos en tijdloos is. Wat een rust kan dat geven!

De taal van verhalen kan ons de ogen openen voor het eeuwige Leven, dat door ons en alle vormen heen schijnt. Wat wil het Grote Verhaal jou zeggen? Wat mag hier op aarde, via jouw unieke kleuren en vormen, tot expressie komen? Wat kom je hier brengen en wat kom je hier leren? Welk verlangen leeft er in jou en maakt jouw reis hier uniek?

“Leef in het niets waar je vandaan kwam, al heb je een aards adres”, schreef de Perzische dichter Rumi al in de 13e eeuw.

Wat gaan we doen?

Via een korte meditatie verbinden we ons met de stilte in ons. Dan lees ik een verhaal voor, een verhaal dat op unieke wijze raakt aan jouw verhaal. Na het lezen stel ik je een vraag en nodig ik je uit om vanuit jouw stilte, jouw antwoord weer te geven in kleur en vorm. Het doel is hierbij niet om een prachtig kunstwerk te maken. We verbinden ons kleine verhaal, de wereld van vormen, met het Grote Verhaal, dat wij misschien wel ten diepste zijn…

Na het schilderen kunnen we met elkaar uitwisselen over de ervaring van het schilderen en over wat het schilderwerk jou te zeggen heeft.

Stel….: ieders unieke verhaal is onderdeel van Eenzijn. Dan zullen we elkaars verhalen herkennen. Dan mogen we elkaar ontmoeten in dat wat voorbij de vormen is. Ga jij mee op avontuur…?

Over de cursusleider

Ineke Neiboer-Majoor heeft als creatief begeleider ervaring met groepen waarin mensen op creatieve wijze verhalen met elkaar delen. Aan de hand van bestaande verhalen, gedichten, muziek, stilte én ontspanning komen we bij thema's die ons roeren. Vanuit de stilte krijg je de ruimte om dat wat je innerlijk bezighoudt uit te werken in een creatie. Jouw verhaal krijgt zo letterlijk vorm. Door jouw beeld en jouw verhaal met anderen te delen ontdek je hoe uniek je bent en hoe jouw verhaal er mag zijn naast de verhalen van anderen.

Ineke is tevens Founding Member van de School voor Eenzijn.

Heb je vragen over de cursus? Bel of app naar Ineke: 06- 44228608

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Pand Zuid West

924 Leyweg

2545 GV Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen