Gratis

Sportdebat Gemeente Rheden

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Hoofdstraat 3

6994 AB De Steeg

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

SPORTDEBAT GEMEENTE RHEDEN

In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 organiseert een groep sportbetrokkenen, allen inwoners van de gemeente Rheden, op 26 februari 2018 vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis in De Steeg een sportdebat. De initiatiefnemers willen hiermee bereiken dat de lokale politiek een bredere kijk krijgt op sport in de gemeente. In een Lagerhuis opstelling zal aan de hand van 5 stellingen gedebatteerd worden door deskundigen, politieke partijen en het publiek.

Meer dan sport
Sport (bewegen – recreatie – sport) vervult een belangrijke rol in de samenleving. Het is niet alleen heel leuk om te doen of naar te kijken, maar het gaat veel verder. Sport is ook van groot maatschappelijk belang voor de gezondheid en vitaliteit van mensen (preventie), sociale interactie en integratie, het onderwijs en de verbinding met de natuur. Sport -in de breedste zin van het woord- raakt alle mensen. Jong en oud. Een goed en breed gemeentelijk sportbeleid is derhalve relevant. Zo kent de provincie Gelderland een Sportakkoord, gaat de rijksoverheid een Sportakkoord opstellen en wellicht zou dit ook iets voor de gemeente Rheden kunnen zijn?

Debat
Op 26 februari wordt daarom een sportdebat georganiseerd in het gemeentehuis. De avond start om 19.30 en we hebben deze avond 5 stellingen over de volgende thema’s:

-sport en zorg
-sport en de buitenruimte
-sport en onderwijs
-vitaliteit van sportverenigingen
-sport en evenementen

Per thema is er een korte inleiding en een stelling over het thema. Hierover wordt door deskundigen en politiek gedebatteerd. Uiteraard wordt er vanuit het publiek meegedaan. De organisatie heeft sportverenigingen in de breedste zin uitgenodigd. Daarnaast zijn organisaties uitgenodigd uit het bedrijfsleven, gezondheid-, onderwijs- en natuursector. Iedereen is welkom, REGISTREER je even als je komt!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Hoofdstraat 3

6994 AB De Steeg

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen