Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Sunset Cinema #4: Kiki

Tolhuistuin

Donderdag 23 augustus 2018 van 21:00 tot 23:59 (CEST)

Sunset Cinema #4: Kiki

Ticketinformatie

Tickettype Verkoop eindigt op Prijs * Servicekosten Aantal
Voorverkoop 23 aug. 2018 € 9,00 € 0,00
CJP / Studentenpas 23 aug. 2018 € 6,00 € 0,00
* Prijzen zijn inclusief BTW

Deel Sunset Cinema #4: Kiki

Evenementdetails

Tuin open 20:00
Inleiding 21:00
Film 21:30
Q&A 23:05
Entree € 9,00 | CJP/Studentenpas: € 6,00

Film kijken onder de blote sterrenhemel voor een op en top zomerse ervaring, dat kan ook deze zomer weer bij de Tolhuistuin. Deze vierde en laatste screening staat in het teken van de documentaire Kiki van Sara Jordenö en is in samenwerking met IDFA.

Sunset Cinema #4: Kiki (2016 - 94 min)
“We try to live in the hetero sexual normative systems – and they don’t work. And they oppress us… So why don’t we create our own system?”

Ook ruim 25 jaar na de documentaire Paris is Burning, wordt de kleurrijke Ballroomscene gevormd door de onmisbare 'Houses'. Voguen is een ultieme manier van zelf-expressie.
Voguen is vrijheid!

Voor veel, merendeels donkere LGBTQ-jongeren uit New York is de Kiki-scene hun thuis. Hier zijn ze ver weg van de wetten die ze van huis uit hebben meegekregen, en die onder meer voorschrijven dat jongens op meisjes vallen en niet op dansles gaan.
Binnen hun veilige Kiki-wereld is er ruimte voor extraverte danswedstrijden, maar ook voor gesprekken over serieuze, politieke thema's, zoals de rol van de president in het debat rondom hiv en voor openhartige groepsgesprekken over prostitutie; een pad dat sommige transgenders kiezen om aan geld te komen voor dure operaties en hormonen.

De zorgvuldig gefilmde, vaak dicht op de huid geschoten portretten van Kiki-leden benadrukken de wens van de filmmaker om de eigenheid van deze groep te laten zien. En hen te tonen als mensen, zonder een eenduidig etiket dat geaardheid of sekse benoemt. “I’m a person” is dan ook een van de krachtigste oneliners uit deze energieke en visueel aantrekkelijke film. www.kikimovie.com

Info
Kiki is Engels gesproken, zonder ondertiteling. De film hoor je via een koptelefoon.
Met regen wordt de docu onder de luifel vertoond en zit je dus droog. Ook zijn er dekentjes en vuurkorven.

Randprogramma
Attitude. Lef. Zelfvertrouwen. Amber 'Ambiance' Vineyard, 'moeder' van House of Vineyard, weet er alles van. Zij zal samen met Elly Vineyard een passende inleiding geven op de film door te vertellen over de impact van Kiki op haar community. Mocht je na de film nog vragen hebben, schroom niet om ze te stellen tijdens de Q&A!

Sunset Cinema: Season of Rebels
Sunset Cinema is de zomerse filmreeks met programma in de buitenlucht: 4 avonden, 4 partners rondom het thema Season of Rebels. Wat betekent het om rebel te zijn en kan dat nog wel in deze tijd? In hoeverre is er ruimte om kritiek te uiten of om zelfs de barricade op te gaan? En welke rol spelen film en kunst hierin?

Heb je vragen over Sunset Cinema #4: Kiki? Neem contact op met Tolhuistuin

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Waar en wanneer


Tolhuistuin, De Tuin
Tolhuisweg 3
1031 CL Amsterdam
Nederland

Donderdag 23 augustus 2018 van 21:00 tot 23:59 (CEST)


  Aan mijn agenda toevoegen

Organisator

Tolhuistuin

Tolhuistuin is een culturele, kunstzinnige en culinaire ontmoetingsplaats in het nieuwe hart van Amsterdam. 
Tolhuistuin biedt via kunst een podium aan nieuwe verhalen van grootstedelijke makers aan de hand van een veelheid aan disciplines.
Met meer dan 40 culturele ondernemers bespelen we het voormalige Shell-terrein dat diverse architectonische, historische panden en een idyllische tuin beslaat.
Er zijn concerten van Paradiso Noord in de concertzaal en eten en drinken bij café-restaurant THT

  Contact opnemen met de organisator

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.