‘Technologische ontwikkelingen in Zorg en Welzijn’
Evenementdetails
Over dit evenement
Werk jij bij een zorg-, welzijns-, of kennisinstelling en wil je meer weten over het gebruik en de mogelijkheden van digitale innovatie? Ben je een ondernemer en ontwikkel je digitale innovaties? Dan staan jullie allemaal voor dezelfde uitdaging: het succesvol implementeren van technologische vernieuwingen.
Het domein van zorg en welzijn verandert sterk onder de invloed van maatschappelijke ontwikkelingen en digitalisering zoals elektronische patiëntendossiers, beeldzorg, VR en robotisering. Technisch kan er al heel veel, de implementatie blijft vaak achter. Tijdens ons symposium gaan we in op de vraag hoe dit kan en op welke manier we een bijdrage kunnen leveren aan dit innovatieproces?
Het Centre of Expertise Healthy Ageing organiseert in samenwerking met het dHealth Lab en Health Hub Roden een symposium over de Technologische ontwikkelingen in Zorg en Welzijn.
Het programma is interprofessioneel en multidisciplinair. Je leert en ervaart van en met elkaar: professional in zorg en welzijn, student, mkb’er, docent(onderzoeker), bestuurder. Je gaat naar huis met nieuwe inzichten, ideeën en waardevolle nieuwe contacten.
Meld je aan door te klikken op 'Registreer' en kies 'Algemene toegang'. Daarnaast kies je twee kennissesies uit. Voor ronde 1 kies je een sessie uit de nummers 1 tot en met 6. Voor ronde 2 kies je een sessie uit de nummers 7 tot en met 11. Voor vragen over het symposium of aanmelden kun je mailen naar healthyageing@org.hanze.nl.
Programma: Inspiratie, inzicht en verbinding
Dagvoorzitter: Margreet Schurer, Programmamanager Digital Health Hanzehogeschool Groningen
11.30 - 12.30 uur
Inloop en lunch op het digital health inspiratieplein
12.45 - 13.15 uur
Welkom en opening door Petra Smeets, lid College van Bestuur Hanzehogeschool Groningen.
Michèle Garnier, directeur Centre of Expertise Healthy Ageing a.i., over de ambities van het CoE Healthy Ageing.
Lies Korevaar, lector Rehabilitatie en lector van het jaar 2019, schetst het belang van toegepast onderzoek en technologie.
13.15 uur
Keynote door Lea Bouwmeester, adviseur eHealth en voorzitter redactieraad ICT&Health
14.15 - 16.00 uur
Twee rondes kennissessies. Maak een keuze uit ronde 1 en ronde 2.
Ronde 1 (14.15 - 15.00) `Max. 1 workshop kiezen
1. Een Augmented Reality-bril en 5G dragen bij aan betere ambulancezorg
2. dHealth Lab: Hoe maken wij de (digitale) zorg innovatiever en efficiënter?
3. Virtual Reality voor Ambulanceverpleegkundig Onderwijs van complexe situaties
4. Wie is AI, je nieuwe collega in de zorg?‘- Artificial Intelligence in de zorg
5. Quantified Self @ Work - Virtual Fitness Coach
6. Data-gedreven gezondheidsonderzoek
Ronde 2 (15.15 - 16.00) Max. 1 workshop kiezen
7. Studenten als aanjager van innovaties in het Martini Ziekenhuis
8. Liv maakt patiënten zelfredzamer en krachtiger. Een succesvolle online tool voor praktijkondersteuners, huisartsen en hun patiënten
9. Zorginnovatie? Dat hebben we nodig! Maar wie gaat dat betalen?
10. CosisLabs: experimenteerruimtes bij Cosis en ervaringen met een multidisciplinaire innovatieve aanpak
11. Mensgericht ontwerpen als benadering voor succesvolle (digitale) innovatie in zorg en welzijn
16.00 uur
Keynote door Katherina Martin Albello, senior director, Head of Smart Technologies and M2O Architecture bij Philips.
Koninklijke Philips N.V. is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg.
Katherina Martin Albello heeft twintig jaar ervaring in digitale gezondheidszorg (eHealth) en eBusiness. Voormalig Chief Digital Product & Innovation Officer van het Trimbos-instituut in Nederland, het National Institute of Mental Health and Addiction. Verantwoordelijk voor de digitale strategie, nationale en internationale ontwikkeling, onderzoek en implementatie van digitale gezondheidsproducten en innovaties. Haar werk was gericht op preventie en behandeling van veel voorkomende psychische stoornissen. Ze is is co-auteur van relevante nationale en internationale e-Health-publicaties, zoals: ‘Joint Action on Mental Health and Wellbeing. Depression, Suicide Prevention and E-Health. Situation Analysis and Recommendations for Action’ - voor de Europese Unie.
17.00 uur drankje en hapje