Gratis

Tegenlicht Meet Up 040: De onsterfelijken

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Designhuis

3 Stadhuisplein

5611 EM Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op zoek naar het eeuwige leven op aarde. Het epicentrum van menselijke hoogmoed nu is Silicon Valley. Wetenschappers, ondernemers en durfkapitalisten daar zijn ervan overtuigd dat ouder worden een ziekte is en dat zij een middel tegen sterven zullen vinden. Misschien niet binnen hun eigen levenstijd, maar dan toch zeker in de jaren erna. Sommige miljonairs hebben daarom hun persoonlijke vrieskist al klaar staan om na hun dood weer tot leven te worden gewekt. Anderen kunnen niet zo lang wachten en gebruiken zichzelf als proefkonijn voor allerlei medische ingrepen tegen ouderdom. Zo hopen ze aan hun lot als sterveling te ontkomen. Wat betekenen deze ontwikkelingen en wat zeggen ze over onze menselijkheid? Wat zegt de gedachte dat ouderdom een ziekte is die te genezen is? Wil iedereen wel zo lang leven? En wat zijn wij eigenlijk bereid om daarvoor te doen of te laten?

Doorpraten over deze intrigerende VPRO Tegenlicht aflevering? Dat gaan wij doen in de Tegenlicht Meet Up 040 op 9 mei 2018.

Verloop van de avond:
19.00 uur - Samen kijken van de VPRO Tegenlicht aflevering
20.00 uur - Start interviews en debat met tafelgasten en publiek

Tafelgasten:
worden nog bekend gemaakt.

Moderator:
Ingeborg van den Bold

Op vrijdagmiddag 18 mei 2018 is er een verdiepende activiteit bij de Tegenlicht meet Up 040 in samenwerking met de Bibliotheek Eindhoven: Filosofische workshop Ouderdom.
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Designhuis

3 Stadhuisplein

5611 EM Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen