Tegenlicht Meet Up Deventer; over 'Topdames'

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Fermerie

9 Muggeplein

7411 NW Deventer

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Eind dit jaar is het peilmoment voor deelname van vrouwen aan topfuncties in Nederland. In maart 2018 vond OCW-minister Ingrid van Engelshoven de cijfers in de Bedrijvenmonitor Topvrouwen 2017 "om te huilen". Voor haar bevestigde het rapport dat een groot deel van de bedrijven niets doet om werk te maken van het streefcijfer van 30 procent in 2020. Ze waarschuwt bedrijven: "De afspraak is dat we in 2019 de balans opmaken, maar als de resultaten zo teleurstellend blijven, zal ik stevige maatregelen niet schuwen." We ontdekken maar niet waarom Nederland in deze achterblijft bij andere landen.

In een Tegenlichtdocumentaire van 2006 vraagt Felix Rottenberg zich al af wat er aan de hand is in Nederland. Waarom zijn vrouwen afwezig in het centrum van de economische macht? Missen zij de passie en ambitie om op hoog niveau leiding te geven en beslissingen te nemen? Of houden mannen de deur dicht? En wat zijn hiervan eigenlijk de gevolgen? Gastheer en gespreksleider Felix Rottenberg ontvangt vier prominente dames uit het bedrijfsleven voor een diner bij hem thuis. Het doel is om met de topvrouwen - alle met uitgesproken visies en missies- over deze heikele vragen van gedachten te wisselen. Tussen keuken en eetkamer ontrolt zich een schilderachtig, feestelijk en dynamisch tafelgesprek, met vele onverwachte wendingen.

Locatie: de Fermerie, muggeplein 9, Deventer.
Tijdstip: 19.30 tot 22.30 uur.
Kosten: gratis, vrije gift wordt gewaardeerd.
Meer informatie op
www.filosoferenindeventer.nl

Tegenlicht Meetup Deventer wil bijdragen aan kritisch denken en constructief samenleven. Meetup-bijeenkomsten worden georganiseerd naar aanleiding van uitzendingen VPRO Tegenlicht. We starten om 19.30 met het bekijken van de volledige documentaire. Om 20.30 uur start de discussie. In de discussie gaan we met de aanwezigen samen onderzoeken wat de consequenties van dit onderwerp voor ons zijn. Je bent van harte uitgenodigd. De bijeenkomst is gratis, en vrije gift wordt zeer gewaardeerd. Graag aanmelden via het gratis ticket op eventbrite. Er is een herhaling van deze Meet Up op donderdagochtend 3 oktober in de bibliotheek Deventer (zie betreffend evenement op de site filosoferenindeventer.nl voor aanmelding). Tegenlicht Meetup Deventer is een initiatief van- en wordt begeleid door Trees Schopman. (www.filosofischepraktijkdeventer.nl).

Datum en tijd

Locatie

De Fermerie

9 Muggeplein

7411 NW Deventer

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen