Gratis

The biology of stress in a dairy cow by Dr. Lance Baumgard

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Link 21 - Zaal Robusta

14 Welvaartstraat

2200 Herentals

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Beschrijving


Tijdens stressgebeurtenissen daalt de voer- en wateriname bij de melkkoe. Dit heeft als gevolg dat er uitdroging en een opnametekort van voedingsstoffen optreden. Dit vertaalt zich in het feit dat de melkveehouders hun veestapel, melkproductie, reproductie, gezondheid en algemene prestaties zien dalen.

U bent uitgenodigd om deze educatieve en interactieve lezing bij te wonen. Hier zal Dr. Lance Baumgard komen spreken over hoe stressgebeurtenissen het metabolisme van de melkkoe beïnvloeden. Hij vertelt u uitgebreid wat u als veearts tijdens deze periode kan doen om de gezondheid van de veestapel op peil te houden.

Wij hopen van harte dat u komt!

Bovigen Dairyconcept - TechMix Global


Gepresenteerd door Dr. Lance Baumgard


Dr. Lance Baumgard is geboren in Minnesota als zoon van een varkens- en akkerbouwbedrijfhouder. Hij studeerde aan de Universiteit van Minnesota en behaalde zijn doctoraat aan de Universiteit van Cornell. Momenteel is hij verbonden aan de universiteit van Iowa waar hij doceert in: Nutritional Physiology in the Department of Animal Science, Principals of Nutrition, Food Processing for Companion Animals, Bioenergetics en Advanced Ruminant Nutrition. Sinds 2006 ligt de nadruk van zijn onderzoek op de effecten van hittestress op het metabolisme van herkauwers. Tot op heden zijn dr. Baumgard en zijn team zijn erin geslaagd hun onderzoeken te mogen financieren voor een totaalbedrag van $5.8 miljoen. In zijn carriere publiceerde hij tal van werken die zijn autoriteit als dierenvoedingsdeskunidge op internationaal niveau bevestigen.


Agenda10.30 - 10.45 Ontvangst & Registratie

10.45 - 11.45 Presentatie van Dr. Lance Baumgard

11.45 - 12.00 Pauze

12.00 - Vragen met aansluitend een gratis lunchContact informatie


Laurens Rutten | TechMix Global

www.techmixglobal.com

Laurensrutten@techmixglobal.com | +32 475 81 49 25 | +1 540-550-3734


Karel Rutten | Bovigen Dairyconcept

dairyconcept@hotmail.com | +32 475 26 19 27

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Link 21 - Zaal Robusta

14 Welvaartstraat

2200 Herentals

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen