€ 3,75 – € 7,50

Thursday Night Live! BNO IMG LAB: Cross Comix

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Een voorproefje van het Cross Comix Festival dat een dag later van start gaat. Deze editie heeft het thema Grote Oversteek en gaat over denken in hokjes en daarbuiten durven treden. Met De Stripclub, Emmanuel Lemaire, Noël Ummels, Moshe Gilula en Hanco Kolk.

De Stripclub

De Stripclub brengt met een live hoorspel een ode aan de curieuze pulpstrips uit de jaren ’70. De tekeningen van de oorspronkelijke strip worden geprojecteerd en tot leven gebracht met behulp van een cast van 5 stemacteurs. Deze nemen niet alleen de tekst van de personages voor hun rekening, maar voorzien het verhaal ook van muziek en geluidseffecten.

Emmanuel Lemaire

Emmanuel Lemaire uit Frankrijk publiceerde vorig jaar een graphic novel ‘Rotterdam- Un séjour à fleur d'au - over zijn verblijf in Rotterdam. In het voorjaar van 2018 komt het boek in de Nederlandse vertaling uit bij uitgeverij Douane.

Noël Ummels

Noël Ummels is de redacteur van het boek ‘Songs of Silence’: tien tekenaars uit Afrika, Azië en Zuid-Amerika,verhalen zonder dialoog zijn en geïnspireerd op bekende songtitels over misstanden in de wereld die lang niet altijd de aandacht krijgen die ze verdienen. ‘Songs of Silence’ verschijnt in oktober als luxe hardcover.

Moshe Gilula

Moshe Gilula, geboren in Israël. Woont sinds 1994 in Nederland. Heeft in Israël als stripmaker, cartoonist en illustrator in vrijwel alle toenmalige bladen en tijdschriften gepubliceerd, waaronder The Jerusalem Post. Hij is één van de tekenaars in het boek ‘Songs of Silence’.In Nederland verschenen cartoons van hem in de Volkskrant en de Groene Amsterdammer.

Hanco Kolk

Hanco Kolk is bekend van de strips Gilles de Geus, S1NGLE en Meccano. Behalve als tekenaar was Kolk actief als scenarist voor andere strips, samen met Peter de Wit maakte hij de fotostrip Mannetje & Mannetje, die later werd bewerkt voor de VPRO. In 2010 maakte hij samen met Arnon Grunberg een zogenaamde graphic novel over Arnons reis van Istanbul naar Bagdad. Bij ons op BNO IMG LAB de making of van zijn Robbedoes-avontuur Tulpen uit Istanboel dat maandag officieel uitkomt. Het verhaal brengt de Franse held naar Rotterdam!

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18:30 de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, de andere keer een quiche met salade. Dinervouchers a € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de via de link Tickets op de pagina van de betreffende Thursday Night activiteit.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen