Gratis

TULA LEZING 2018

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Parool Theater

Wibautstraat 131D

1091 GL Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Schrijver, dichter en vertaler Libèrta Rosario verzorgt op 17 augustus 2018 de Tula lezing in Het Parool Theater in Amsterdam. Zij is dit jaar door het Nationaal Instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee) hiervoor gevraagd.

Tula was een Curaçaose verzetsheld die in 1795 de leider was van de grootste opstand van tot slaaf gemaakten in de geschiedenis van de voormalige Nederlandse Antillen.

De Tula Lezing heeft als theme "Tula – Konmemorá, Reflektá i Selebrá" (Tula – Herdenken, Bezinnen en Vieren). Een persoonlijke reflectie op het fenomeen Tula en hetgeen waar hij symbool voor staat.

Libèrta Rosario is op Curaςao geboren en opgegroeid. Sinds 1967 woont zij in Nederland en is werkzaam geweest als redactielid van het Nederlandstalig tijdschrift América Latina.

In 2013 publiceerde Libèrta Rosario haar boek "Onsterfelijk", de Nederlandse vertaling van de Papiamentu roman "E Rais ku no ke muri", geschreven door haar vader, dichter en prozaschrijver Guillermo Rosario. "Onsterfelijk" behandelt de periode van de slavernij en de opstand van 1795 op Curaçao onder leiding van Tula.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Parool Theater

Wibautstraat 131D

1091 GL Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen