Uurtje Kunst: Jacobus Vrel

Venster Acties en details

In verkoop op 6 jun. 2021 om 00:00
Herinnering

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
In museum Het Mauritshuis is vanaf 20 mei een bijzondere tentoonstelling te zien met het werk van Jacobus Vrel.

Over dit evenement

In museum Het Mauritshuis is vanaf 20 mei een bijzondere tentoonstelling te zien met het werk van Jacobus Vrel. Zo'n expositie komt niet vaak voor: Vrel was een kunstenaar die tot nu toe een mysterie is gebleven.

Wij weten vrijwel niets over deze schilder, niet eens waar hij heeft gewoond of gewerkt. Vrel was een 17de eeuwse schilder die tussen 1650 en 1670 zo’n vijftig werken schilderde. De meeste hiervan zijn zogenaamde "genre-schilderingen": voorstellingen die alledaagse taferelen in en om het huis laten zien. Jacobus Vrel's schilderde in een wat naïeve stijl. Daarbij geven zijn atmosferisch gebruik van licht en zo nu en dan merkwaardig gebruik van perspectief, een bijzondere charme aan zijn schilderijen. De helft van zijn hele levensoeuvre, namelijk zo'n vijfentwintig van zijn mooiste schilderijen, zullen in het museum in Den Haag bij elkaar gehangen worden. Hierdoor wordt voor het allereerst een helderder, overkoepelend beeld gecreëerd van deze meester, een schilder die vaak wordt vergeleken met Johannes Vermeer. Voor de bijzondere tentoonstelling zullen bruiklenen uit binnen- en buitenland komen.

Omdat het aantal plaatsen beperkt is, moet je van tevoren wel online een plekje reserveren. Zo kunnen we jouw veiligheid en die van andere bezoekers garanderen. We houden 1,5 m afstand. De zitplekken zijn aangegeven in de bibliotheek. Daarnaast zorgen wij voor desinfectie en een goed geventileerde ruimte. Kom alsjeblieft niet naar de bibliotheek als je klachten hebt. Klik hier voor informatie over de veiligheidsmaatregelen die worden getroffen.

  • Locatie: Filmzaal, 4de verdieping
  • Toegang: gratis
  • Aanmelden: verplicht via Eventbrite
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen