Verbetering luchtkwaliteit Maasboulevard
Gratis
Verbetering luchtkwaliteit Maasboulevard

Verbetering luchtkwaliteit Maasboulevard

Evenementgegevens

Deel dit evenement
Datum en tijd
Locatie
Locatie

BlueCity

100 Maasboulevard

3063 Rotterdam

Netherlands

Bekijk kaart

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De bewoners in de wijk Struisenburg, gelegen langs de zeer drukke Maasboulevard, hebben baat bij elke verbetering van luchtkwaliteit. Gelukkig worden er allerlei milieutechnische maatregelen genomen door de overheid. Maar er is meer mogelijk. Experimenten met speciale groenvoorzieningen, zoals mossoorten die fijnstof opvangen bijvoorbeeld, of bewust gebruiken van bepaalde soorten bomen en struiken. Met slimme toepassingen van andersoortig groen kan er langs de Maasboulevard eenvoudig ‘winst’ op luchtkwaliteit behaald worden. Voor ons bewoners snijdt het mes dan aan twee kanten, want groenvoorziening maakt onze leefomgeving aantrekkelijk en er is sprake van enige verbetering luchtkwaliteit. Op sommige plekken langs de route zou de vergroening zodanig opvallend kunnen zijn, dat er een extra positief groensignaal vanuit gaat richting binnenrijdende automobilisten. Samen met de prachtige sky-line kan de Maasboulevard op die manier een groen uithangbord voor onze stad worden.

DOE MEE met ons bewonersinitiatief 2016-2017

Hoe groot de luchtvervuiling op dit moment is, weten we niet. Maar cijfers uit diverse grote steden laten zien dat non-stop autoverkeer ernstige luchtvervuiling veroorzaakt. Bij de Maasboulevard is er ook nog sprake van veel scheepvaartverkeer.

Dit bewonersinitiatief sluit aan bij het Struisenburg Gebiedsplan 2016-2018. Op basis van een begroting hebben we een subsidie van € 9.500 ontvangen. Met dat geld willen wij de betrokkenheid en bewustwording activeren van medebewoners, doen we op drie plaatsen aan de voorgevels van huizen metingen fijnstof en bieden we U als bewoners de gelegenheid in het voorjaar 2017 bijvoorbeeld ‘slimme’ balkonplantjes aan te schaffen. Ook willen we stimuleren de voorgevel met speciale beplanting te versieren of een mosdakje op je schuurtje te leggen.  

Het bewoners initiatiefgroepje werkt samen met BlueCity (voormalig Tropicana) en met het Stadslab Luchtkwaliteit. Aanspreekpersoon is Geert Beke, Oostmaaslaan 177.

Programma bewonersbijeenkomst Struisenburg 2 november 2016

19.00 uur: Inloop en koffie/thee

19.30 uur: Welkom en korte kennismaking met Blue City door avondvoorzitter Siemen Cox

19.40 uur: Waarom dit bewonersinitiatief door Geert Beke

19.45 uur: Verbetering luchtkwaliteit door speciale groenvoorzieningen door Marieke de Keijzer

Stadslab Luchtkwaliteit Rotterdam

20.00 uur: Wat kunnen/willen we als bewoners zelf doen: brainstorm in kleine groepjes

20.30 uur: Ideeën uitwisselen en actieplan opstellen

21.00 uur: Sluiting en informeel napraten

Delen met vrienden
Datum en tijd
Locatie

BlueCity

100 Maasboulevard

3063 Rotterdam

Netherlands

Bekijk kaart

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen