Vioolrecital Leon Blekh, Viool - Anastasia Kozhushko, Piano

Vioolrecital Leon Blekh, Viool - Anastasia Kozhushko, Piano

Venster Acties en details

Vanaf € 16,92

Datum en tijd

Locatie

Huis De Min

Huis De Min

Sint-Katelijnestraat 63

2800 Mechelen

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Leon Blekh, Viool Artist in Residence in de prestigieuze Koningin Elisabeth Muziekkapel

Over dit evenement

Leon Blekh, Viool

Artist in Residence in de prestigieuze Koningin Elisabeth Muziekkapel

Anastasia Kozhushko, Piano

Leon Blekh is geboren in Antwerpen op 12/12/99 en studeert nu aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen waar hij les volgt bij zijn vader, voormalig student van David Oistrakh en Dorothy DeLay. Hij heeft veel prijzen gewonnen op verschillende Concours zoals het Prinses Christina Concours (2de prijs), het Iordens Concours (1ste prijs), het Brueghel Concours (1ste prijs), de Soloist-Competition of Antwerp (1ste prijs), Belfius National Competition (1ste prijs)…

Hij heeft o.a. opgetreden in het Concertgebouw in Amsterdam, Dr. Anton Philipszaal in Den Haag, La Monnaie in Brussel, Frits Philips Muziekgebouw in Eindhoven, Rustaveli Theatre in Tbilisi, Kölner Philharmonie, Tivoli Vredenburg in Utrecht…

Bovendien heeft hij deelgenomen aan verschillende Festivals zoals het Amsterdams Grachtenfestival, Delft Chamber Music Festival, Puigcerda Festival, Chamber Music Festival of Antwerp, Arte Amanti Festival 2018, Menuhin Festival (Gstaad Academy), Verbier Festival…

Daarnaast heeft hij Masterclasses gevolgd bij wereldbekende musici zoals Shlomo Mintz, Augustin Dumay, Sungsic Yang, Hagai Shaham, Felix Ayo, Barnabas Kelemen, Pavel Vernikov, Andrey Baranov, Gidon Kremer, Mihaela Martin… In 2020 werd hij 3de prijswinnaar van het Nederlands Vioolconcours Oskar Back. Vanaf 2019-2020 is Leon Artist in Residence in de prestigieuze Koningin Elisabeth Muziekkapel in Waterloo, waar hij studeert bij Augustin Dumay.

Anastasia Kozhushko werd geboren in 1988 in Ukraine. Ze volgde een professionele muzikale opleiding aan de Speciale Muziekschool voor begaafde kinderen in Kharkiv. Sinds 2005 studeert Anastasia aan het Koninklijk Conservatorium van Gent bij de docent Samoshko.

In 2001 was zij eerste prijswinnaar van de 24ste Internationale Piano Wedstrijd Smetana in de Tsjechische Republiek, waar ze de speciale prijs won voor de beste uitvoering van Bedrich Smetana. Ook was zij eerste prijswinnaar van de internationale muziekwedstrijd Alter Musici te Spanje in 2000.

Sinds haar zesde nam Anastasia deel aan verschillende concerten en festivals in Oekraïne, Rusland, Spanje, Duitsland, België en Japan. In 2001 gaf ze twee recitals op het internationale muziekfestival De Musica del Mediterreneo in Spanje.

In 2002 ontving zij de eerste prijs in de wedstrijd Young Personality of the Year in Oekraïne. In 2003 gaf zij eveneens een solorecital opgedragen aan de 150ste verjaardag van 'Steinway and Sons'.

Ze speelde concerto's met orkest van J. S. Bach, W. A. Mozart, C. Saint-Saens, F. Chopin,

S. Rachmaninov en F. Devreese onder leiding van volgende dirigenten: I. Shapovalov, D. Liss, Y. Yanko, A. Gulyanitzky, D. Morozov, E. Dyadyura en D. Brossé.

In 2007 gaf zij een solorecital in de concertzaal van het Flagey (Brussel). In hetzelfde jaar gaf zij eveneens een solorecital in Academia Belgica (Rome, Italië).

Ook heeft Anastasia een aantal opnames gemaakt voor de radio en televisie, en kreeg ze lovende kritiek van de pers op zowel nationaal als internationaal vlak.

Afbeelding van Vioolrecital Leon Blekh, Viool - Anastasia Kozhushko, Piano
Afbeelding van Vioolrecital Leon Blekh, Viool - Anastasia Kozhushko, Piano

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen