Uitverkocht

Vrienden Bijeenkomst: Grondstoftransitie versnellen

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

CIRCL

66A Gustav Mahlerplein

1082 MA Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Onze wereld is maar 9% circulair volgens het onlangs gepresenteerde Circularity Gap Report tijdens de World Economic Forum. Gebouwen zijn goed voor 35% van de CO2-uitstoot, voor meer dan 50% van het totale grondstoffenverbruik en 40% van al het afval sloop- en constructieafval in Nederland. Door circulair te bouwen kunnen gebouwen juist een groot deel van de oplossing zijn in de transitie naar een duurzame, circulaire economie.

Op 5 maart zijn de Vrienden van Nudge te gast bij Circl, het gloednieuwe circulaire paviljoen van ABN AMRO op de Amsterdamse Zuidas. Tijdens te tafelsessies bespreken we vraagstukken rondom verschillende aspecten van de circulaire transitie, o.a. met Interface en Milgro. Niina Pussinen (ABN AMRO) presenteert het eerste Circl impact report en Michel Baars, oprichter van New Horizons, vertelt waarom urban mining de toekomst heeft.

Programma
16:00 | rondleiding (optioneel, maar zeer aan te raden!)
16:45 | inloop
17:15 | aftrap met Circularity Gap Report van Circle Economy
17:30 | tafelen met Vrienden (Interface, Milgro, Plastic Whale, Engie, Bundels, VerdraaidGoed, Roggebotstaete)

18:30 | start plenaire sessie
19:00 | interview Niina Pussinen (ABN AMRO)
19:30 | keynote spreker Michel Baar (New Horizons)
20:00 | borrel
21:00 | einde evenement

Circl
Circl is een initiatief van ABN AMRO. Een experiment en showcase in circulair bouwen. Een platform opgezet om de transitie naar een circulaire economie te versnellen, door delen van kennis en door samen komen tot actie. Open sinds september 2017.

Niina Pussinen, Manager Business Development van Circl, is vanaf het start betrokken bij het ontwerp en realisatie van het gebouw en platform. Zij kreeg ooit de nudge van Jan van Betten en andere duurzame experts om eigen vastgoed van ABN AMRO bewust in te zetten als playground voor duurzame innovatie en deze kennis actief te delen met bouwende klanten. In plaats van copyright, praat ze dan ook graag over right-to-copy.

Michel Baars is oprichter en directeur van New Horizon Urban Mining, een bedrijf dat als missie heeft circulaire economie in de gebouwde omgeving in de praktijk te brengen. Het bedrijf ontmantelt risicodragend gebouwen en ontwikkelt en brengt samen met partnerbedrijven de daaruit vrijkomende materialen weer terug de gebouwde omgeving in. Termen als ‘slopen’ en ‘afval’ bestaan volgens hem niet, Michel spreekt over ‘ontmantelen’ en ‘grondstoffen’. New Horizon leverde gebruikte brandslanghaspels voor Circl, net als kabelgoten, een prachtige houten vloer op de begane grond en unieke scheidingswanden in het souterrain.

Aanmelden
Een bijzondere bijeenkomst onder leiding van Lars Sørensen, bekend van o.a. 7 Ditches en ambassadeur van Nudge. Mis deze te gekke Vriendenbijeenkomst niet. Per organisatie mogen zich maximaal twee personen aanmelden. Dit event is alleen toegankelijk voor Vrienden van Nudge. Schrijf je snel in!

Datum en tijd

Locatie

CIRCL

66A Gustav Mahlerplein

1082 MA Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen