Gratis

Vrijheidscollege Utrecht: Afshin Ellian

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bibliotheek Utrecht

Oudegracht 167

3511 AL Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Hoe kan de democratie worden beschermd zonder de opheffing van vrijheid en democratische rechten? Afshin Ellian bespreekt in zijn Vrijheidscollege de relatie tussen de weerbare democratie en vrijheid.

Afshin Ellian is hoogleraar Encyclopedie van de rechtswetenschap en Wetenschappelijk Directeur van Instituut voor Metajuridica aan de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden. Ellian studeerde in 1996 af in internationaal publiekrecht, strafrecht en filosofie aan de Universiteit van Tilburg waar hij in 2003 ook promoveerde. Hij schrijft columns voor onder meer Elsevier.nl en publiceerde artikelen in The Wall Street Journal en Le Figaro. Van zijn hand verschenen twee dichtbundels: ‘Verrijzenis van Woorden’ en ‘Mensenherfst’.

Het Vrijheidscollege van Afshin Ellian is onderdeel van een reeks van 41 colleges in 11 provincies. In 2018 zijn de Vrijheidscollegesprekers: Fresku, Jan Terlouw, Femke Halsema, Massih Hutak, Ali Rizvi, Herman Pleij, Afshin Ellian, Anousha Nzume, Joseph Oubelkas, Lucas De Man en Tinkebell. De colleges vinden plaats van 27 maart tot en met 5 mei.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bibliotheek Utrecht

Oudegracht 167

3511 AL Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen