Gratis

VURORE Webinar 2020

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
VUrORE Webinar 2020 'Digital Transformation – Security Transformation' and 'Blockchain Assurance'.

Over dit evenement

Het jaarlijkse seminar van VUrORE zal dit jaar voor het eerst in de geschiedenis een virtueel event zijn, in de vorm van een webinar. Het webinar zal op dinsdag 8 december 2020 van 15:00 tot 17:00 uur worden gehouden. De 2020 editie staat in het teken van twee prangende onderwerpen die zijn ontstaan door de toename van onze digitaliseringsgraad binnen de samenleving en daarmee in ons audit vakgebied.

prof. dr. ing. Abbas Shahim RE (VU ITACA Hoogleraar) presenteert kort de 2020 editie van de publicatie "Research in IT-Auditing: A multidisciplinary view". Deze wordt overhandigd aan Irene Vettewinkel-Raymakers RE (NOREA voorzitter).

drs. Stef Schinagl RE (VU ITACA PhD kandidaat) presenteert: ‘Digital Transformation – Security Transformation’. Organisaties worden geconfronteerd met een steeds dynamischer omgeving waarin technologie een centrale rol speelt. Naast de eindeloze kansen die technologie ons biedt, zijn er ook zorgen over de impact van de digitale transformatie bijvoorbeeld in relatie tot informatiebeveiliging (security). Cyberdreigingen nemen toe en door de verwevenheid van technologie in processen hebben cyberaanvallen grote business impact. Dit vraagt om security op een andere manier te organiseren die recht doet aan de strategische positie van security in de digitale wereld. Organisaties hebben een beeld hoe digitale security vorm te geven waarbij begrippen als weerbaarheid en zero trust centraal staan. Wat echter niet goed begrepen wordt is hoe organisaties nu eigenlijk transformeren van hun oude security organisaties naar moderne digitale security organisaties. Tijdens de presentatie bespreken wij het begrip security transformatie en kijken naar theoretische onderbouwing waar organisaties tegenaanlopen als zij transformeren.

dr. René Matthijsse RE (associate professor met pensioen) presenteert: 'Blockchain Assurance, op basis van onderzoek door de NOREA Kennisgroep Keteninformatiemanagement'. Blockchain technologie dwingt tot versterking van interne beheersing en integrale auditing'. Iedere nieuwe generatie technologie leidt tot een nieuwe generatie beheersmaatregelen. Organisaties en communities die met elkaar digitaal communiceren, maken feitelijk deel uit van dataplatformen en ecosystemen voor de uitwisseling van data. Blockchain technologie kent op zichzelf geen fundamentele verschillen met andere technologiën, maar leidt wel tot serieuze consequenties op andere risicogebieden. Deze technologische innovatie dwingt tot de doorontwikkeling van audit en andere assurance producten in de richting van integrale auditing. Het lijkt erop dat de interne organisatie en beheersmaatregelen belangrijker zijn dan de technologie op zichzelf.

De presentaties worden in het Nederlands gegeven en het webinar is goed voor 2 PE-punten (uitsluitend NOREA en ISACA).

Wij zien uw komst met belangstelling tegemoet.

Meest vriendelijke groet,

Het Bestuur van VUrORE.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen