Waarom weet mijn auto mijn verjaardag?
Gratis
Waarom weet mijn auto mijn verjaardag?

Waarom weet mijn auto mijn verjaardag?

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Bibliotheek Eindhoven

22 Emmasingel

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Camara’s, sensoren, elektriciteitsmeters en auto’s worden allemaal aangesloten op het internet-of-things - het verbindende netwerk van de hardware van de slimme stad. Wat voor toepassingen van internet-of-things zijn echt nuttig, veilig én privacy-bewust? En wat voor rol kunnen die spelen in een stad als Eindhoven?

Spreker
Marcel Schouwenaar is oprichter van JustThings en één van de drijvende krachten achter Thingscon, de conferentie over een ethisch verantwoord internet-of-things. Voor de laatste Dutch Design Week maakte hij hierover de tentoonstelling Waarom weet mijn koelkast mijn verjaardag?

(voertaal: Nederlands)

Een Stad zo Slim als haar Bewoners
Deze bijeenkomst is onderdeel van de reeks Een Stad zo Slim als haar Bewoners. Eindhoven wil een slimme samenleving worden. Een stad waar technologie helpt om ons als bewoners bij elkaar te brengen, om ons invloed te geven op onze omgeving, of om bewoners en stadsbestuur samen te laten werken. Maar hoe realiseer je dat? Wat betekent dat eigenlijk? En van welke voorbeelden kunnen we leren hoe het wél of juist níet moet?

In de bijeenkomstenreeks Een Stad zo Slim als haar Bewoners bekijken we steeds een ander aspect van die slimme samenleving. De avond begint met een vooraanstaande (internationale) spreker. Daarna gaan we met publiek en speciale gasten in gesprek over wat dit verhaal voor Eindhoven (kan) betekenen.

Andere bijeenkomsten:

23 februari: Je hebt wél wat te verbergen - met (de Correspondent-journalist) Maurits Martijn.
23 maart thema: Slimme tools
20 april thema: De slimme stad
25 mei thema: Platformstad
22 juni thema: Samenwerken

DATAstudio
De reeks wordt georganiseerd door de DATAstudio Eindhoven, een initiatief van de gemeente Eindhoven en Het Nieuwe Instituut dat onderzoekt hoe de slimme stad een slimme samenleving kan worden.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Bibliotheek Eindhoven

22 Emmasingel

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen