webinar ADHD en medicatie

webinar ADHD en medicatie

Venster Acties en details

Gratis

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

webinar ADHD en medicatie

Over dit evenement

Spreker: Karen Vertessen

Balans organiseert samen met PAINT (zie www.paint-studies.nl) een aantal webinars over ADHD (gedrag). De webinars zijn onderdeel van een project dat tot doel heeft om betrouwbare kennis over ADHD (gedrag) te verspreiden. Het voornaamste doel van het project is om te laten zien wat er uit wetenschappelijk onderzoek komt over welke zorg voor ADHD effectief is en welke niet.

Tijdens de webinars zal een expert een halfuur een presentatie geven over een specifiek ADHD-gerelateerd onderwerp. Daarna is er veel ruimte voor vragen en discussie. De webinars zijn gratis bij te wonen. Meldt u wel van tevoren aan via deze pagina. U krijgt dan een dag van tevoren de toegangslink toegestuurd.

Karen Vertessen is kinder- en jeugdpsychiater verbonden aan het psychiatrische ziekenhuis van KU Leuven (UPC KU Leuven). Ze is supervisor op de polikliniek voor ADHD en aanverwante problemen zoals leerproblemen, tics en gedragsstoornissen. Daarnaast doet ze onderzoek aan de Vrije Universiteit Amsterdam, naar het optimaal instellen van medicatie bij kinderen met ADHD.

Tijdens deze lezing zal Karen vanuit haar rol als psychiater en wetenschappelijk onderzoeker iets vertellen over ADHD medicatie. Ze zal onder andere vertellen voor wie en voor welke problematiek medicatie wel en niet bedoeld is, wat de werking is, wat mogelijke bijwerkingen kunnen zijn en wat voor soorten er zijn. Ook zal zij iets vertellen over het onderzoek dat zij heeft gedaan naar het optimaal instellen van medicatie.

Delen met vrienden