Webinar Innovatie Atelier Amsterdam - Buiksloterham

Venster Acties

Webinar Innovatie Atelier Amsterdam - Buiksloterham

Uitnodiging webinar Innovatie Atelier Amsterdam - Buiksloterham Maandag 7 december 2020 | 15.30 – 17.00 uur

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Online

Over dit evenement

Webinar link: Klik hier

“Wat betekent het als een wijk Energie Positief wil worden? Welke zaken komen daar bij kijken? Dat wordt op dit moment in Buiksloterham onderzocht in het Europese project ATELIER. Denk mee, laat je inspireren en informeren in deze gratis Innovatie Atelier webinar!”

De Gemeente Amsterdam wil samen met lokale partners laten zien dat een (deel van de) wijk Buiksloterham Energie Positief kan worden, oftewel meer energie levert dan gebruikt. In het Europese project ATELIER wordt in twee Europese steden (Amsterdam en Bilbao) een Positief Energie District gerealiseerd. In het project werken 30 organisaties samen aan het realiseren van deze doelstelling in de periode van november 2019 tot december 2024.

Om een wijk energie te laten leveren, zijn veel vernieuwingen en innovaties nodig. In het Innovatie Atelier Buiksloterham wordt door de gemeente, bedrijven, kennisinstellingen en bewoners samengewerkt om deze vernieuwingen in de praktijk te realiseren. Denk aan duurzame energie opwek, opslag en uitwisseling. Dit brengt niet alleen technische uitdagingen met zich mee, maar ook uitdagingen rond financiering en betaalbaarheid, wetgeving en juridische kaders, en sociale innovatie. De burger heeft bij het realiseren van een energie-positieve wijk een belangrijke rol.

In deze webinar wordt de officiële aftrap gegeven van het Innovatie Atelier Buiksloterham. Dit is de gelegenheid om u te informeren over de ambities en de werkwijze om een energie-positieve wijk te realiseren in Buiksloterham!

Voor meer informatie: https://smartcity-atelier.eu/