webinar omgaan met onzekerheid en faalangst bij dyslexie en dyscalculie
Datum en tijd
Locatie
Online evenement
Restitutiebeleid
Webinar omgaan met onzekerheid en faalangst bij dyslexie en dyscalculie
Over dit evenement
Met onderstaande link kan je direct inloggen en deelnemen. Inloggen kan vanaf 19.50 uur;
Join Zoom Meeting
https://us06web.zoom.us/j/83930632619?pwd=RTZkeTA4U3cyc0N5S0hlRk05VUFSZz09
Meeting ID: 839 3063 2619
Passcode: 115307
Je ontvangt 1 dag van tevoren een zoom link via de mail. Wanneer je geen mailtje ontvangt (SPAM?) neem dan contact op met Claudette Nouris via de mail claudette@mamavita.nl of via Whatsapp telnr. 06-53524006.
Als lezen veel inspanning kost, vriendjes beter zijn in rekenen en een kind keer op keer negatieve ervaringen opdoet als het gaat om lezen of rekenen, bestaat de kans dat hij of zij onzeker wordt, faalangstig, somber of misschien zelfs opstandig. Hoe kun je dit bespreken met een kind? En nog belangrijker, hoe kun je hem of haar leren omgaan met deze gevoelens?
Op school en tijdens de behandeling bij een behandelaar ligt de aandacht vaak op het trainen en oefenen met een kind, zodat een kind zo snel mogelijk beter wordt in lezen, spellen en rekenen. Toch is het net zo belangrijk om aandacht te besteden aan de sociaal-emotionele kanten van leermoeilijkheden, vindt Jojanneke van der Beek. Jojanneke is orthopedagoog-generalist, docent en onderzoeker en een van de auteurs van ‘Wegwijs in dyslexie en dyscalculie’: een training die kinderen en jongeren helpt beter om te leren gaan met hun leerstoornis. Tijdens het webinar geeft Jojanneke uitleg over de sociaal-emotionele problemen waar kinderen met leermoeilijkheden last van kunnen hebben. Daarnaast geeft ze veel praktische adviezen en tips voor hoe wij deze kinderen kunnen begeleiden bij het omgaan met hun onzekerheid, somberheid en faalangst.
Jojanneke van der Beek zal tijdens dit webinar een presentatie houden van ongeveer een half uur. Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen aan haar via de chat.
Dit webinar is interessant voor ouders, onderwijsprofessionals en professionals uit de zorg die werken met kinderen met lees/spelling- en rekenproblemen, dyslexie en dyscalculie.