€ 0 – € 6,28

webinar Rekenproblemen en Dyscalculie

Venster Acties en details

€ 0 – € 6,28

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Webinar Rekenproblemen en Dyscalculie

Over dit evenement

Op woensdag 16 februari om 20.00 uur organiseert Balans een Webinar over rekenproblemen en dyscalculie. Het Webinar is bedoeld voor zowel ouders, onderwijsprofessionals als geïnteresseerden uit de zorg. Sprekers deze avond zijn Wied en Cécile Ruijssenaars.

Wied Ruijssenaars is emeritus-hoogleraar Orthopedagogiek. Zijn vrouw Cecile Ruijssenaars is orthopedagoog en heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van kinderen met rekenproblemen. Samen schreven zij het recent verschenen Berekend! Van rekenprobleem tot dyscalculie. Daarbij ontwikkelden ze een opzoekboekje voor onderwijsprofessionals: Eerste Hulp Bij Instructie. In hun verhaal zullen zij wetenschap en praktijk samenbrengen.

Tijdens het Webinar zullen Cécile en Wied aan de hand van casussen ingaan op de invloed die rekenproblemen hebben op het dagelijks functioneren en op de manier waarop zo vroegtijdig mogelijk hulp is te geven bij een (dreigend) probleem. Het centrale kenmerk van een ernstig rekenprobleem zoals dyscalculie is dat basale rekenkennis niet geautomatiseerd raakt. Door op een bepaalde manier goed te kijken en luisteren naar wat iemand doet, is te achterhalen waar het misgaat. En als je weet waar je precies op moet letten, dan wijst dat ook de weg naar de beste, vroegtijdige hulp!

Tijdens het Webinar willen Wied en Cécile zoveel mogelijk vragen beantwoorden die ouders en professionals over rekenproblemen en dyscalculie hebben. Heb je een vraag? Stuur deze naar evenement@balansdigitaal.nl ovv rekenprobleem. Vergeet niet je ook aan te melden voor het Webinar.

Aanmelden:

Aanmelden voor het Webinar kan via deze link. Het Webinar wordt verzorgd in Zoom. Een dag voor het Webinar krijg je een toegangslink toegestuurd. Vragen stellen tijdens het Webinar kan via de chat. Wanneer je geen mail ontvangt neem dan contact op met Claudette Nouris via mailadres claudette@mamavita.nl of Whatsapp telnr. 06-53524006.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Organisator Oudervereniging Balans

Organisator van webinar Rekenproblemen en Dyscalculie

logo Oudervereniging Balans

Oudervereniging Balans versterkt de positie van kinderen en jongeren met ontwikkelingsproblemen bij leren en/of gedrag. Dat doen we door uitwisseling van kennis en ervaringen tussen ouders, onderwijs, zorgprofessionals en wetenschap.

Perspectief voor ieder kind, dat is waar we voor staan.

Wat heeft Balans u te bieden?

  • Balans Magazine, een professioneel tijdschrift met gerichte informatie over ontwikkeling en uitdagingen voor kinderen
  • BalansKIDS, een eigen blad voor en door kinderen met leer- en gedragsproblemen
  • Informatie op de website, nieuwsbrieven, social media, webinars
  • Lezingen, workshops en lotgenotencontact in alle regio’s

www.balansdigitaal.nl

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen