Werkconferentie: Jongeren op weg naar financiële zelfstandigheid

Venster Acties

Werkconferentie: Jongeren op weg naar financiële zelfstandigheid

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Zaalverhuur7 Boothstraat 7 3512 BT Utrecht Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beschrijving

Het Nibud en Diversion nodigen u van harte uit voor de werkconferentie ‘Jongeren op weg naar financiële zelfstandigheid’. Doel van deze conferentie is om interactief en vanuit verschillende invalshoeken kennis en ervaringen te delen over jongeren en geld.

We organiseren deze werkconferentie vanuit het project MoneyWays: een educatief preventieprogramma dat inzet op jongeren beter te laten omgaan met geld en op het bespreekbaar maken van de sociaal-emotionele kant van geld, armoede en schulden. De peer education methodiek staat centraal in dit programma. Jonge rolmodellen gaan met leerlingen van het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs op een laagdrempelige en taboedoorbrekende wijze in gesprek over de thematiek.

Wat gaan we doen?

We zeiden het al, we gaan delen en verbinden. Met beleidsmakers, onderzoekers, MVO-managers, onderwijsexperts én jongeren. Sprekers vertellen over trends onder jongeren en verklaren onderzoeksresultaten vanuit de werking van het brein. We houden een creatieve brainstorm over jongeren en hun financiële toekomst. Hierbij staat de aansluiting tussen het landelijk en lokaal beleid enerzijds en de praktijk van scholen en jongeren anderzijds centraal.

Programma

Harry Starren - Dagvoorzitter

Dean van de Nederlandse School, erkend expert op het gebied van leider- en ondernemerschap.

Dr. Anna van Duijvenvoorde - Spreker

Hersenwetenschapper en assistent-professor aan de Universiteit van Leiden. Komt vertellen over het jonge brein en financiële keuzes.

Bas Delmee – Spreker

Senior consultant jeugd en trends, komt spreken over de actuele maatschappelijke trends die spelen onder jongeren.

Theatergroep PlayBack

Theatergroep PlayBack maakt educatief en interactief theater voor jongeren en hun ouders om maatschappelijk gevoelige thema’s bespreekbaar te maken. Door middel van hun theater ondersteunen zij de brainstormsessies.

Aanmelden

Meldt u zich snel aan voor deze werkconferentie, het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden doet u door op de groene button te klikken. U ontvangt dan van ons een bevestiging. Indien u zich aangemeld heeft via de link op de save the date bent u reeds geregistreerd.

Deze conferentie wordt u aangeboden door het Nibud en Diversion en wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de aangesloten MoneyWays gemeenten.

We zien elkaar 12 oktober, tot dan!

Met vriendelijke groet,
Diversion en Nibud

Deel dit evenement op Facebook en Twitter