Workshop 8 Spits je oren, spreken met kinderen over kindermishandeling

Ticketverkoop is gesloten

Ticketverkoop is gesloten
Helaas, deze workshop is al geweest.

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Stichting VraagKracht

Verlengde Walstraat 1

4341 AM Arnemuiden

Netherlands

Kaart bekijken

Ticketverkoop is gesloten

Ticketverkoop is gesloten
Helaas, deze workshop is al geweest.
Beschrijving van het evenement
de 8e workshop alweer van deze week "veilig opgroeien"Spits je oren, spreken met kinderen over kindermishandeling

Over dit evenement

Bijna alle professionals die we spreken zijn het er mee eens dat we in gesprek moeten met kinderen over kindermishandeling. En toch gebeurt het te weinig. Wordt het uitgesteld of overgedragen aan andere professionals. Vaak zien mensen er tegen op, bang om de verkeerde vragen te stellen, bang om te veel emoties bij het kind los te maken of bang om de informatie van het kind verkeerd te interpreteren. Het begint allemaal met de drive om naar kinderen te willen luisteren, om te willen horen wat ze nu echt bedoelen en niet te snel conclusies te trekken.

Tijdens deze workshop gaan we, met behulp van een trainingsactrice, aan de slag met het oefenen van kindgesprekken. Gesprekken met kinderen over nare gebeurtenissen in hun leven, over onveiligheid en over veiligheidsplanning voor toekomstige veiligheid. We zorgen dat het speels en zinvol is voor iedereen!

De workshop sluit goed aan bij de workshop die Eric Sulkers ’s ochtend geeft over Samenwerken aan Veiligheid.

Margreet Timmer; Sinds 1988 werk ik in de jeugdhulpverlening o.a. als pedagogische medewerker en gezinsvoogd. Inmiddels geef ik al heel wat jaren diverse trainingen vanuit mijn eigen bedrijf TIMM consultancy en ben ik mediator en kindbehartiger.

Evie Daniels; Ik heb brede kennis en ervaring opgedaan binnen verschillende GGZ-instellingen. Tot 2016 werkte ik bij het Kinder- en Jeugdtraumacentrum (KJTC, Kenter Jeugdhulp). Nu heb ik mijn eigen praktijk als GZ-psycholoog en EMDR-therapeut. Naast mijn werk in de praktijk werk ik met veel plezier als trainingsacteur en geef ik als docent/ trainer regelmatig les.

Datum en tijd

Locatie

Stichting VraagKracht

Verlengde Walstraat 1

4341 AM Arnemuiden

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen