€ 49

Workshop Bío-Tsukémono

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Natuurwinkel

51A Nachtegaalstraat

3581 AD Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Snelle probiotische fermentaties uit de Japanse pickle pers

Voor de bijzondere fermentatietradities uit het land Japan heeft fermenPeer grote bewondering. De Japanners zijn kunstenaars in het creëren van smaakvolle producten met behulp van uitgekiende technieken. In de workshop Bío-Tsukémono maak je kennis met een eenvoudige, snelle en doeltreffende bereiding: de pickle. Ideaal voor iedereen die niet wekenlang op een fermentatie wil wachten!

Pickles wekken de eetlust op, ondersteunen je spijsvertering en versterken het darmstelsel. Je darmflora wordt gevoed en gestimuleerd. Lekker en gezond dus!

Inhoud van de workshop

Tijdens de workshop gaan we vooral levende en vitale pickles maken! We gebruiken groenten als kool, komkommer, gember en daikon en smaakmakers als sojasaus, umeboshi, rijstazijn, kombu en saké. Daarnaast krijg je kennis en achtergronden over fermentatie, gezondheidsaspecten, producten en techniek aangedragen.

Deze workshop is inclusief:

  • ingrediënten van biologische (dynamische) kwaliteit
  • documentatie met informatie en recepten
  • fermenPeer’s enthousiaste begeleiding




Deze workshop is een samenwerking van Fermenpeer, Natuurwinkel Utrecht en Voedwel.

Peter van Berckel


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Natuurwinkel

51A Nachtegaalstraat

3581 AD Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen