Workshop Peulvruchten

Workshop Peulvruchten

Een goede vertering van peulvruchten begint in de keuken met een goede bereiding en evenwichtige combinaties. Proef het verschil.

Door Ineke Fienieg

Datum en tijd

zat, 8 jun. 2024 14:00 - 15:30 CEST

Locatie

Voedwel

51A Nachtegaalstraat 3581 AD Utrecht Netherlands

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Agenda

2:00 PM - 3:30 PM

Workshop Peulvruchten

Over dit evenement

  • 1 uur 30 minuten

Peulvruchten zijn onmisbaar in de vegetarische en veganistische keuken, samen met graan bieden ze ons voldoende plantaardige eiwitten waar geen vleesvervanger meer aan te pas hoeft te komen.

Peulvruchten zijn een veel ouder gewas dan granen en hebben nooit dezelfde status als graan bereikt. Je eet ze ook minder vaak en in kleinere hoeveelheden dan granen.

Niet iedereen kan de eiwitten in peulvruchten moeiteloos verteren. Een voorwaarde voor het goed verteren van peulvruchten is dat ze goed gaar zijn. Dat betekent in de keuken: wassen, weken, koken en nawellen.

In deze workshop leer je wat een peulvrucht is en wat je moet doen en waar je op moet letten om een peulvrucht goed te kunnen verteren. Ook leer je de rest van de maaltijd zo samen te stellen dat het niet alleen het lichaam, maar ook de geest voedt.

Deelnemers ontvangen een informatieve hand-out.

Dit is geen kookworkshop.

Veelgestelde vragen

Kan ik ook cash betalen op de dag zelf?

Ja dat is mogelijk, maar vooraf aanmelden blijft noodzakelijk. Neem hiervoor contact op met de organisator.

Georganiseerd door

Een tikje holistisch, maar vooral praktisch.

Gezonde voeding die jou goed doet is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het moet bij jou en jouw mogelijkheden passen.

Daarom zijn levenskracht, vormkracht, evenwicht, ritme, gewoontes en grenzen net zo belangrijk als wàt je eet.

 In mijn workshops vertel ik je daar graag alles over.