Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Workshops Toneelschrijven - Tekstsmederij

Tolhuistuin

Donderdag 14 november 2019 van 19:00 tot 21:30 (CET)

Workshops Toneelschrijven - Tekstsmederij

Ticketinformatie

Tickettype Verkoop eindigt op Prijs * Servicekosten Aantal
Regulier 2d 16u 43m € 45,00 € 0,00
* Prijzen zijn inclusief BTW

Deel Workshops Toneelschrijven - Tekstsmederij

Evenementdetails

Workshopdata  14 nov + 21 nov+ één voorstelling

Aanvang 19:00

Locatie Tuinhuis
Entree € 45, excl. kosten bezoek voorstelling

Het opstellen van een toneeltekst is vaak net even anders dan het schrijven van een roman. Waar woorden bij de één worden gevangen tussen de kaft, brengt de ander ze liever tot leven op een podium. En toch is het literaire genre vaak direct te koppelen aan theater en sluiten ook de schrijvers elkaar niet buiten; verhalen zijn er om verteld te worden!

Om te leren hoe de toneelschrijver een scène opbouwt en hoe monologen en dialogende basis van een gesprek met het publiek kunnen vormen, ontwikkelt De Tekstsmederij workshops. Zo brengen we het ambacht van toneelschrijven bij een nieuwe generatie schrijvers onder de aandacht. We zijn altijd op zoek naar nieuw talent en wachten daarin niet af, we komen naar je toe!

De workshops 
In samenwerking met verscheidene (culturele) partners zijn deze workshops ontwikkeld als ‘drietrapsraket‘. Dit betekent dat alle deelnemers ter inspiratie samen met de docent een tekstvoorstelling bezoeken, die ze nabespreken. Verder bestaat het programma uit twee workshops (beide 1,5 uur), die verder ingaan op de basis van het toneelschrijven: Wat maakt een tekst theatraal? Hoe ontwikkelt een personage zich? En welke verhalen willen we eigenlijk vertellen? Aan het einde van de sessies ga je met een eigen geschreven scène naar huis!

Aanmelden
Ervaring is niet belangrijk, iedereen die zin heeft om zich samen met De Tekstsmederij te wagen aan een toneeltekst, is van harte welkom!

Heb je vragen over Workshops Toneelschrijven - Tekstsmederij? Neem contact op met Tolhuistuin

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Waar en wanneer


Tolhuistuin, Tuinhuis
Tolhuisweg 3
1031 CL Amsterdam
Nederland

Donderdag 14 november 2019 van 19:00 tot 21:30 (CET)


  Aan mijn agenda toevoegen

Organisator

Tolhuistuin

Tolhuistuin is een culturele, kunstzinnige en culinaire ontmoetingsplaats in het nieuwe hart van Amsterdam. 
Tolhuistuin biedt via kunst een podium aan nieuwe verhalen van grootstedelijke makers aan de hand van een veelheid aan disciplines.
Met meer dan 40 culturele ondernemers bespelen we het voormalige Shell-terrein dat diverse architectonische, historische panden en een idyllische tuin beslaat.
Er zijn concerten van Paradiso Noord in de concertzaal en eten en drinken bij café-restaurant THT

  Contact opnemen met de organisator

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.