€ 14,83 – € 22,17

Xavier Boot & Friends 2019

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Centrumkerk

42 Julianalaan

3722 GR Bilthoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Pianist Xavier Boot (1989) groeide op in Bilthoven en woont momenteel in Amsterdam waar hij actief is als musicus en docent. Hij volbracht zijn conservatoriumstudie in Den Haag bij de beroemde pianist Rian de Waal en was later de eerste nederlandse pianist die een masterstudie in Live Electronics afrondde aan het Conservatorium van Amsterdam.
Xavier speelde in alle belangrijke klassieke concertzalen van het land en trad op in diverse landen in Europa, Azië en Noord-Amerika.
Zijn muziek is gebruikt in films, documentaires (Buitenkampers, Netflix) en live in het theater (met Astrid Seriese). Hij werkt samen met YAN (Jan van Eerd) en speelt in de indiepop band ‘NOW’.


Xavier’s solo piano composities zijn beïnvloed door klassieke grootmeesters in de muziek en hedendaagse componisten. De muziek is contemplatief en tegelijkertijd vol emotie. Naast solo piano schrijft hij voor combinaties met electronica.

Voor dit concert op zaterdag 23 nov nodigt Xavier Marion van den Akker uit, mezzosopraan en weduwe van Rian de Waal. Samen zullen zij Frauënliebe und Leben vertolken van Robert Schumann. Xavier heeft Marion dit horen zingen met Rian aan de piano toen hij nog leefde en was tot tranen geroerd. Nu acht jaar later gaat deze tijdloze muziek voort met de herinnering aan Rian.

Vibrafonist YAN (Jan van Eerd, eerder actief bij: Wende Snijders, Spinvis en Hadewych), met wie Xavier een nauw samenwerkingsverband heeft, zal ook komen spelen. Ze zullen composities van beiden laten horen waarin naast akoestische klanken ook electronica is verwerkt.

Daarnaast zal de indiepopband 'NOW' met een dromerige sound en introspectieve teksten, geschreven door zangeres Féline Spiegel, optreden. Hun nieuwste single verschijnt binnenkort op Spotify, hou het in de gaten.

Dit is de line-up voor zover, meer wordt binnenkort bekend gemaakt. Vorig jaar was een groot succes, bestel tijdig.


Dit event is mede mogelijk gemaakt met steun van het Elise Mathilde fonds.


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Centrumkerk

42 Julianalaan

3722 GR Bilthoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen