Zie de mens, Meppel

Venster Acties

Zie de mens, Meppel

Deze voorstelling wordt georganiseerd in samenwerking met de Arme Kant Meppel

Door Joseph Wresinski Cultuur Stichting

Waar en wanneer

Datum en tijd

wo. 12 apr. 2023 20:00 - 21:30 CEST

Locatie

De Kruiskerk GKv Meppel 73 Thorbeckelaan 7942 CM Meppel Netherlands

Over dit evenement

  • 1 uur 30 minuten
  • eTicket voor mobiel

Op 12 en 13 april in de Kruiskerk te Meppel, wordt de theatervoorstelling Zie de mens opgevoerd. Hiervoor wordt de zaal omgetoverd tot theater. Er zijn 9 acteurs die elk op een eigen podium staan. De toeschouwers zitten daar midden tussenin, dichtbij het verhaal.

Zie de mens wordt voor u gespeeld door de Joseph Wresinski Cultuur Stichting. Wij zijn een multicultureel theatercollectief van mensen aan de voet van de maatschappelijke ladder en theatermakers. Wij nemen u mee op een poëtische reis door de Nederlandse samenleving, zoals deze door ons gezien en beleefd wordt. Zie de mens is een persoonlijk document gebaseerd op autobiografische geschiedenissen uit ons leven. Zo brengt de theatervoorstelling op een authentieke manier een wereld over het voetlicht, die gewoonlijk ongezien en ongehoord blijft.

Zie de mens is een bijzondere theaterervaring waarmee wij onze kennis van armoede delen. Daarmee hopen wij mensen te inspireren samen te bouwen aan een inclusieve samenleving, waarin iedereen zich thuis en veilig voelt, en gerespecteerd wordt in zijn menselijke waardigheid.

Enkele reacties van toeschouwers:

“Een heel sterke voorstelling. Bijzonder hoe de spelers een levensecht verhaal vertolken. Soms confronterend, dan weer kunstzinnig”.

“Fantastische voorstelling!! Goed acteerwerk, creatief concept. En bovenal het thema Zie de mens. Een hartverscheurende oproep om in de systeemwereld ondergeschikt te maken aan de menselijke maat.

“ZEER DE MOEITE WAARD, om verschillende redenen: de authenticiteit van de verhalen die door de ervaringsdeskundigen worden verteld; de fantastische tekstregie; het gedreven spel; de prachtige vormgeving”.

“Het is een rake voorstelling die mij ook echt heeft geraakt.”

Over de organisator

Door het hele land spelen we onze voorstellingen. Deze zijn gratis toegankelijk en geschikt voor een breed publiek. Kijk op onze website voor de actuele speeldata en locaties.