ZIMIHC sessies - Loïs & Inkhorn Controversy

Venster Acties

ZIMIHC sessies - Loïs & Inkhorn Controversy

Elke tweede donderdag van de maand tussen oktober en mei vinden de ZIMIHC sessies plaats in ZIMIHC theater Wittevrouwen.

Door ZIMIHC theater Wittevrouwen

Waar en wanneer

Datum en tijd

do. 13 apr. 2023 20:00 - 22:30 CEST

Locatie

ZIMIHC theater Wittevrouwen 55 Bouwstraat 3572 SP Utrecht Netherlands

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Over dit evenement

  • 2 uren 30 minuten
  • eTicket voor mobiel

Geniet van livemuziek in een intieme en informele sfeer. De sessies zijn hét trapveldje voor ambitieuze artiesten. Vanavond kan je Simplify & Liza Hansa bewonderen in onze foyer. Vanavond kan je singer-songwriter Loïs & poprockband Inkhorn Controversy bewonderen in onze foyer.

Loïs is een opkomende singer-songwriter die al sinds haar 13e bezig is met het maken van muziek. Haar muziek is een reis naar de diepten van menselijke emoties en de verbindingen die we hebben met de wereld om ons heen.

Een van de belangrijkste thema's die Loïs in haar muziek onderzoekt is het gebruik van archetypen. Deze archetypen zijn universele symbolen die al eeuwenlang worden gebruikt om verschillende aspecten van de menselijke ervaring weer te geven. Door deze archetypen te gebruiken zoekt ze naar een dieper begrip van de emoties en ervaringen die we allemaal ervaren.

Naast het gebruik van archetypen verkent Loïs ook andere spirituele en metaforische thema's die ze tegenkomt op haar reis door het leven.

Inkhorn Controversy is een band uit Utrecht en speelt zowel Nederlands- als Engelstalige Indie-Rock/New Wave/Postpunk, plus een vleugje Progrock. Met hun eigenzinnige teksten schuwen ze ook uitstapjes naar Kleinkunst niet. Denk daarbij bijvoorbeeld aan The Doors met Hans Dorrestein op zang. De band bestaat uit twee gitaristen, een bassist en een drummer.

De ZIMIHC Sessies staan in het teken van eigen werk en covers. Er is ruimte voor singer-songwriters, bandjes met eigen nummers, spoken-word-artiesten, muzikale experimenten en meer.  Alle sessies zijn gratis toegankelijk en er wordt na afloop met de pet rondgegaan om de artiesten te steunen.

Over de organisator

Georganiseerd door
ZIMIHC theater Wittevrouwen

Wat betekent ZIMIHC eigenlijk?

ZIMIHC staat voor Zat Ik Maar In Hoog Catharijne. Er is ook een band met de naam ZIMIHC. Band en organisatie worden verbonden door een persoon: Appie Alferink. Hij speelt in deze band en is directeur van ZIMIHC. De band ZIMIHC speelde 25 jaar geleden in Hoog Catharijne. Toen nog zonder naam. Tijdens dat optreden in dit befaamde winkelhart werd wel om een naam gevraagd, en zo ontstond ZIMIHC. De organisatie ZIMIHC is geboren uit een behoefte van amateurkunstenaars om plekken te hebben om te repeteren en op te treden. En tot op de dag van vandaag geeft ZIMIHC vorm aan die behoefte. Inmiddels met drie eigen theaters en met de organisatie van projecten. Amateurkunstenaars staan daarbij nog steeds centraal.

De missie van ZIMIHC
ZIMIHC stimuleert creativiteit in de samenleving

Donatie