€ 16,53 – € 21,70

Zomertournee JeugdOrkest Nederland

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Openluchttheater Cabrio

Soesterbergsestraat 140

3768 MC Soest

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Zomertournee JeugdOrkest Nederland

Dirigent: Jurjen Hempel

Solist: Maria Milstein (viool)

Programma
Maurice Ravel - Rapsodie Espagnole
Sergej Prokofjev - Romeo en Julia (delen)
Ludwig van Beethoven - Vioolconcert

Kijk voor meer informatie op www.jeugdorkest.nl


De Zomertournee brengt de vijfentachtig leden van het JeugdOrkest Nederland (JON) naar verschillende steden in Duitsland, België en Nederland. Ook doen zij dit jaar weer het prachtige Openluchttheater Cabrio aan. Stersoliste Maria Milstein zal soleren tijdens Beethovens adembenemende Vioolconcert. Verder staan er uitdagende werken van Ravel en Prokofjev op het programma.

In het JON spelen getalenteerde jongeren (14-20 jaar) afkomstig uit het gehele land. Ze staan bekend om de passie en het enthousiasme waarmee ze spelen. Met fris en uitstekend orkestspel geven de jongeren elk concert weer een prikkelend betoog voor de klassieke muziek.


Dirigent Jurjen Hempel
Jurjen Hempel, een van de meest interessante en veelzijdige Nederlandse dirigenten van zijn generatie, is al sinds 2000 de vaste dirigent van het JON. Naast het werken met professionele orkesten is hij een groot inspirator voor jonge musici. Zijn missie is het overdragen van muziekliefde aan jongeren en het ontwikkelen van hun talent.

Soliste Maria Milstein
Maria Milstein (Moskou, 1985) studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ilya Grubert en in Londen bij David Takeno. Zowel haar bachelor- als haar masterdiploma behaalde ze met hoogst mogelijke onderscheiding. Maria heeft prijzen gewonnen op belangrijke internationale concoursen als ‘Città di Brescia’ en ‘Premio Rodolfo Lipizer’ in Italië, het ARD Concours in Munchen en het Internationale Kamermuziek Concours van Lyon met het Van Baerle Trio, het Vriendenkrans Concours en de Kersjes Prijs in Nederland, evenals met het Van Baerle Trio. In februari 2016 ontving Maria de prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Fellowship. In januari 2018 ontving Maria de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding die door het Fonds Podiumkunsten, namens de minister van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap, aan jonge getalenteerde musici wordt toegekend.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Openluchttheater Cabrio

Soesterbergsestraat 140

3768 MC Soest

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen