Eventbrite

Helpcentrum

Een evenement organiseren

Waarom wordt er om mijn belastinggegevens gevraagd? (Amerikaanse staatsburgers)

Als je de Eventbrite-betaalmethode gebruikt in de VS, vereist de IRS dat Eventbrite een formulier 1099-K afgeeft wanneer je $ 600 aan verkopen verkoopt voor al je evenementen gedurende een kalenderjaar. Eventbrite vereist dat je vul je W-9-formulier in gebruikt om je uitbetalingen te ontvangen. Als je een niet-Amerikaans staatsburger bent die evenementen organiseert in de Verenigde Staten, vul een W-8-formulier in (bijv. W-BEN , W-8BEN-E, andere) in plaats daarvan.

Wie moet belastinggegevens invullen?

Je moet belastinggegevens invullen als je:

 • Evenementen in de VS host en uitbetalingen doet in de VS

 • Evenementen in de VS host en internationale uitbetalingen doet

 • Internationale evenementen host en uitbetalingen in de VS doet

Als je een non-profitorganisatie bent, moet je nog steeds je belastinggegevens verstrekken. Eventbrite is verplicht om belastinggegevens te verzamelen voor alle betaalde evenementen, ongeacht de belastingstatus.

Als je account aan deze vereisten voldoet, stuurt Eventbrite een e-mail naar het e-mailadres van de eigenaar van de account.

Je belastinggegevens invoeren

Voordat je begint:

 • De belastinggegevens die je invoert, moeten overeenkomen met de bankrekening die is gebruikt om de uitbetaling te ontvangen.

 • Je kunt slechts één set belastinggegevens per Eventbrite-account invoeren.

 • Als je hulp nodig hebt bij het invullen van het belastingformulier, raadpleeg dan de instructies voor W-9 op de IRS-website.

 • Je moet de eigenaar van de account zijn. Als je een teamlid op de account bent, neem je contact op met je accounteigenaar om de belastinggegevens in te vullen.

Om je belastinggegevens in te voeren:

 1. Log in op je Eventbrite-account en selecteer Mijn evenementen beheren in het accountmenu.

 2. Kies links in het navigatiemenu het pictogram Financiën.

 3. Klik op Instellingen

 4. Klik op Belastinggegevens

 5. Selecteer je belastingstatus en vul het beveiligde digitale formulier in wanneer dat verschijnt.

 6. Klik op Verzenden.

Om je belastinggegevens bij te werken, klik je op het pictogram met de drie stippen naast je formulier en selecteer je Bewerken.

Als je je belastinggegevens niet invoert

Als je je belastinggegevens niet invoert, houdt Eventbrite je uitbetalingen vast wanneer je gedurende een kalenderjaar $ 600 aan verkopen verkoopt voor al je evenementen.

Zodra de belastinggegevens zijn toegevoegd, verzendt Eventbrite de in aanmerking komende uitbetalingen op de volgende werkdag. Als je evenement al meer dan 60 dagen geleden is geëindigd, neem dan contact met ons op.

1099-K en rapportage-informatie

De 1099-K is een informatief formulier dat de verkoopactiviteiten van je account samenvat. Het is bedoeld om je te helpen bij het aangeven van je belastingen.

In januari van elk kalenderjaar stuurt Eventbrite een 1099-K naar elke gekwalificeerde organisator die belastinginformatie heeft ingevoerd. Neem contact met ons op als je je 1099-K niet hebt ontvangen of dit opnieuw moet ontvangen.

Eventbrite kan geen belastingadvies geven. Als je vragen hebt over het melden van de transacties die in je 1099-K worden vermeld, raadpleeg dan een belastingadviseur.

​​​

Heb je nog vragen?